Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ‘τεχνοφοβία’ αναπτύσσεται από την μήτρα
Η ‘τεχνοφοβία’ αναπτύσσεται από την μήτρα

Η ‘τεχνοφοβία’ αναπτύσσεται από την μήτρα

  • November 4, 2010
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

Αν σας πιάνει κρύος ιδρώτας στη σκέψη και μόνο ότι θα πρέπει να προγραμματίσετε ξανά τα κανάλια της τηλεόρασής σας, ίσως δεν φταίτε εσείς για την «τεχνοφοβία» σας, καθώς μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι ένας τέτοιος φόβος μπορεί να έχει τις ρίζες του πριν καν γεννηθείτε, στην μήτρα της μητέρας σας.

Η μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπαθ, υπό τον δρα Μαρκ Μπρόσναν, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο περιοδικό ψυχολογίας “Personality and Individual Differences”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», διαπίστωσε ότι οι φοβίες και γενικότερα η στάση ενός ανθρώπου απέναντι στη νέα τεχνολογία εξαρτώνται σε ένα βαθμό από τις ορμόνες στις οποίες εκτέθηκε, όταν βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγαλύτερη ή μικρότερη έκθεση ενός εμβρύου στην τεστοστερόνη επιδρά στον τρόπο που αναπτύσσεται στη συνέχεια ο εγκέφαλός του, πράγμα που -ανάλογα με το άτομο- καθιστά πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να καταλάβει και να υιοθετήσει με άνεση τις τεχνολογικές εξελίξεις αργότερα στη ζωή του.

Όπως δήλωσε ο Μπρόσναν, είναι εντυπωσιακό ότι η αυτή η ορμονική επιρροή πριν τη γέννηση μπορεί να επιδρά στους ανθρώπους μετά από δεκαετίες. Έτσι, όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της ορμονικής έκθεσης μέσα στην μήτρα, τόσο μεγαλώνουν μετά από χρόνια οι ανησυχίες για το πώς δουλεύει ο κομπιούτερ!

Οι βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι γενικά οι φοιτητές που ασχολούνται με τους υπολογιστές και την πληροφορική, δηλαδή είναι εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία, είχαν υψηλότερα επίπεδα έκθεσης στην προγεννητική τεστοστερόνη.

Η μελέτη συνέκρινε το μήκος των δαχτύλων του χεριού πολλών φοιτητών και διαπίστωσε ότι όσοι έχουν σχετικά κοντύτερο μέσο δάχτυλο σε σχέση με τον δείχτη (πράγμα που υποδηλώνει μικρότερη έκθεση σε τεστοστερόνη μέσα στην μητρική μήτρα), έχουν γενικά μεγαλύτερο άγχος για τη νέα τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline