Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη
Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη

Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη

  • May 26, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τη διάθεση και να συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη.

Η πρόσφατη αυτή έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι ανθυγιεινές τροφές έχουν εθιστικό χαρακτήρα όσο η ηρωίνη. Αυτό εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπορεί να εγκαταλείψουν με τίποτα το λίπος τα γλυκά και τα σνακ.

Ο εγκέφαλος καταναλώνει περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Είναι σημαντικό άλλωστε ότι επιβλαβή τρόφιμα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και στη συμπεριφορά μας.

Σύμφωνα με την νέα μελέτη, τρία γεύματα την ημέρα και η κατανάλωση ξηρών καρπών, μπορεί να βοηθήσει στην επικέντρωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Πηγές βελτίωσης μνήμης έχουν τα εξής τρόφιμα: ζαχαρότευτλα, σόγια, μπανάνες, αυγά, κρέας και προϊόντα δημητριακών.

Επίσης για ταχεία διαύγεια μνήμης, εξαιρετικά αποτελεσματική είναι η σοκολάτα. Ακόμη ένας καφές espresso, βοηθά στην υπνηλία και σε συνδυασμό με μια ομελέτα για πρωινό, μπορεί να φέρει αυξημένη εγκεφαλική συγκέντρωση κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πηγή:  Medline Plus

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline