Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Η σχέση των εφήβων με τα τυχερά παιχνίδια

Η σχέση των εφήβων με τα τυχερά παιχνίδια

Η συμμετοχή των ανήλικων στα τυχερά παιχνίδια απαγορεύεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία ωστόσο ο έλεγχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στη χώρα μας εφαρμόζουν κάποιες δικλείδες ελέγχου για την αποφυγή αυτού του φαινομένου. Παρόλα αυτά, οι ικανότητες των εφήβων στη χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου έρχονται να προσθέσουν νέα πρόκληση στην τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Σε κάθε περίπτωση, η εγγραφή στη Novibet είναι άμεση και δίνει την ευκαιρία για συμμετοχή σε καθ’ όλα νόμιμο live στοίχημα και online casino Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που ωθεί τους έφηβους να συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια.

Συμμετοχή στον τζόγο από την πρώτη εφηβική ηλικία

Η παράνομη συμμετοχή των νεαρών ατόμων στα τυχερά παιχνίδια μπορεί να εμφανιστεί από την πρώτη κιόλας εφηβεία σε ηλικία 11 με 14 ετών. Η περιέργεια, η αντίδραση σε κάθε μορφής καταπίεση και φυσικά η άγνοια του κινδύνου που διατρέχει στο κομμάτι αυτό, καθιστούν τον έφηβο ευάλωτο στα τυχερά παιχνίδια. Να τονίσουμε εδώ πως οι περισσότερες εταιρίες στον χώρο προωθούν το υπεύθυνο παιχνίδι και εφαρμόζουν πολύ αυστηρούς κανόνες ταυτοποίησης για όλους τους παίκτες.

Η πανάκεια του κέρδους στα τυχερά παιχνίδια

Μπορεί η διασκέδαση να αποτελεί μία πρώτης τάξης δικαιολογία για την συμμετοχή των εφήβων στα τυχερά παιχνίδια ωστόσο οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν αρκετά πιο βαθιά. Το κέρδος και η ανάγκη για ένα έξτρα εισόδημα είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες που ωθούν άτομα εφηβικής ηλικίας στο στοίχημα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή νόμιμου ή παράνομου τζόγου. Έρευνες σε άτομα αυτής της ηλικίας αποδεικνύουν έμπρακτα πως οι παίκτες με χαμηλότερα εισοδήματα φτάνουν να ξοδεύουν στα τυχερά παιχνίδια δυσανάλογα μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τους πιο εύπορους. Αναζητούν επομένως μία λύση στα οικονομικά τους προβλήματα μέσα από καταστάσεις που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν απόλυτα.

Κοινωνική αποδοχή και διαδικτυακός τζόγος

Αν πριν από κάποια χρόνια η ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια μπορούσε να επιφέρει δυσμενή σχόλια για τον παίκτη, πλέον η κοινωνία έχει αποδεχτεί τόσο την ύπαρξή τους όσο και την ευρεία χρήση τους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με την γενικότερη κρίση που επέφερε η έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού τα τελευταία χρόνια έφερε τους έφηβους ακόμα πιο κοντά στα τυχερά παίγνια. Η έλλειψη πολλές φορές της επικοινωνίας ακόμα και μέσα στους κόλπους της οικογένειας ωθεί τους εφήβους στις πλατφόρμες των στοιχηματικών εταιριών που αναζητούν νέους παίκτες τηρώντας πάντα στους κανόνες που επιβάλλει η πολιτεία. Δεν προκαλεί εντύπωση η παρουσία ενός έφηβου τόσο στα επίγεια πρακτορεία όσο και στις σελίδες των Online bookmakers αποποινικοποιώντας επί της ουσίας παντελώς την συμμετοχή τους στα τυχερά παίγνια.

Αλλαγές στην συμπεριφορά των εφήβων

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε την αναφορά μας σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι δίχως να αναφερθούμε στις αλλαγές της συμπεριφοράς των εφήβων που θα μπορούσαν να μας προειδοποιήσουν για την εξάρτησή τους από τον τζόγο. Τα παιδιά που εμφανίζουν μία τάση εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια διακατέχονται από τάσεις κατάθλιψης και αποξένωσης από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ο εκνευρισμός κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ η άρνηση στην ιδέα ότι μπορεί να είναι εξαρτημένοι από τον τζόγο πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες όπως η Novibet θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες που έχουν να κάνουν με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και φυσικά τηλέφωνα επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς πρόληψης ή αντιμετώπισης του εθισμού. Κάθε αλλαγή στην συμπεριφορά των εφήβων θα πρέπει να αξιολογείται από τους γονείς που μπορούν να απευθυνθούν στα ειδικά κέντρα απεξάρτησης που προτείνουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts