Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά
Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά

Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά

  • June 10, 2010
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Η κατανάλωση σοκολάτας κάνει καλό στην υγεία όσων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο, όπως προκύπτει από την ανάλυση οκτώ μελετών.

Ο Δρ. Ρουάι Χούι της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών και του Ιατρικού Κολλεγίου της Ένωσης του Πεκίνου και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι η συντηρητική κατανάλωση κακάου μπορεί να αποτελέσει “μία αξιοσημείωτη διαιτητική πρόταση” για την μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Μία από τις μελέτες που δημοσιοποιήθηκε το Μάρτιο έδειξε ότι ανάμεσα σε 19.300 ανθρώπους εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη σοκολάτα είχαν χαμηλότερη πίεση και ήταν πιθανότερο να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όταν όλες οι μελέτες αναλύθηκαν μαζί οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση κακάου μείωνε τα επίπεδα της LDL ή αλλιώς της “κακής” χοληστερόλης κατά περίπου 6 mg/dL και συνολικά της χοληστερόλης κατά το ίδιο ποσοστό.

Ωστόσο, το κακάο δεν φάνηκε να επηρεάζει τη χοληστερόλη στις τρεις άλλες μελέτες.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι οι υγιείς δεν επωφελούνταν καθόλου από τις ευεργετικές για τη χοληστερόλη ιδιότητες του κακάου.

Πηγή: Reuters

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline