Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η σοκολάτα βοηθά στην εγκυμοσύνη
Η σοκολάτα βοηθά στην εγκυμοσύνη

Η σοκολάτα βοηθά στην εγκυμοσύνη

  • August 9, 2010
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Οι έγκυες γυναίκες που τρώνε σοκολάτα, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού, που σκοτώνει 1.000 βρέφη το χρόνο στη Βρετανία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Reuters.

Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά ποσότητες σοκολάτας -σε υγρή ή στερεή μορφή- έχουν μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, συγκριτικά με τις γυναίκες που αποφεύγουν τη κατανάλωση.

Αμερικανοί επιστήμονες που ήταν συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Epidemiology, εξήγησαν ότι η σοκολάτα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σημαντικά οφέλη για τις γυναίκες.

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας είναι μεγαλύτερα από το γάλα, το οποίο στην σύνθεσή του περιέχει περισσότερη ζάχαρη. Το περασμένο έτος άλλωστε, Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή και τρώνε σοκολάτα, τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν 70% μειωμένο κίνδυνο θανάτου που οφείλεται σε καρδιακή νόσο.

Πηγή:
Annals of Epidemiology

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline