Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η σκούρα σοκολάτα μπορεί να θεραπεύσει τη κίρρωση του ήπατος
Η σκούρα σοκολάτα μπορεί να θεραπεύσει τη κίρρωση του ήπατος

Η σκούρα σοκολάτα μπορεί να θεραπεύσει τη κίρρωση του ήπατος

  • April 23, 2010
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

Η πλούσια σε κακάο σκούρα σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για άτομα που πάσχουν από κίρρωση του ήπατος. Αυτό αποκαλύπτει μια τελευταία έρευνα σχετικά με τις θετικές ιδιότητες της σοκολάτας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα μετά από ένα γεύμα δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση που μπορεί να φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα στους ασθενείς που πάσχουν από κίρρωση του ήπατος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα φλαβονοειδή – αντιοξειδωτικά που περιέχει το κακάο, είναι ο λόγος που χρησιμεύουν στην αρτηριακή πίεση, ούτος ώστε να βοηθήσουν στην επέκταση των μυϊκών κυττάρων των αγγείων.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι αποτέλεσμα εξετάσεων που έγινε σε 21 άτομα.  Σε τελική ανάλυση οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν προϊόντα κακάο, είχαν μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος στο ήπαρ συγκριτικά με τους ασθενείς που έτρωγαν λευκή σοκολάτα.

«Η μελέτη αυτή έδειξε τη διάφορα μεταξύ της μαύρης σοκολάτας σε σχέση με την χαμηλότερη πίεση αίματος και φυσικά την ανάγκη να τροποποιηθεί η θεραπεία των ασθενών με κίρρωση του ήπατος», δήλωσε ο Μαρκ Τάρτες, Καθηγητής Αιματολογίας στο Imperial College στο Λονδίνο.

Πηγή:  Reuters

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline