Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η Ολλανδία καταστρέφει τα εμβόλια γρίπης των χοίρων
Η Ολλανδία καταστρέφει τα εμβόλια γρίπης των χοίρων

Η Ολλανδία καταστρέφει τα εμβόλια γρίπης των χοίρων

  • August 6, 2010
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε πως άρχισε να καταστρέφει σχεδόν 18 εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εμβόλια για τη γρίπη των χοίρων που πλησίαζαν την ημερομηνία λήξης και δεν κατέστη δυνατό να μεταπωληθούν.

“Αρχίσαμε να καταστρέφουμε” τα εμβόλια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Ίνγκε Φρέρικσεν. “Τους επόμενους μήνες, 17,8 εκατ. εμβόλια θα καταστραφούν διότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους”.

Η Ολλανδική κυβέρνηση αγόρασε 31 εκατ. δόσεις των εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης A (H1N1) στο αποκορύφωμα του παγκόσμιου ξεσπάσματός του, το 2009. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 11 εκατομμύρια.

Περίπου 2.156 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων νοσηλεύθηκαν στην Ολλανδία μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 2009 και οι 53 έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια.

Το Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταπωλήσει 19 εκατ. εμβόλια σε άλλες χώρες· κατάφερε να διαθέσει όμως μόλις 257.000.

Η κυβέρνηση θα κρατήσει 2,2 εκατ. εμβόλια η ημερομηνία λήξης των οποίων είναι μεταγενέστερη για “την περίπτωση που ο ιός επιστρέψει με την μια ή την άλλη μορφή”, είπε η Φρέρικσεν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία γρίπης των χοίρων την 11η Ιουνίου 2009 και εκτιμά ότι η ασθένεια στοίχισε 18.311 ζωές παγκοσμίως.

Πρόσφατα το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα όσον αφορά τους χειρισμούς του ΠΟΥ για τη συγκεκριμένη ασθένεια, σημειώνοντας ότι προκλήθηκε αδικαιολόγητος πανικός και κατασπαταλήθηκαν δημόσιοι πόροι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline