Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η μεσογειακή διατροφή, σωτήρια και για το δέρμα
Η μεσογειακή διατροφή, σωτήρια και για το δέρμα

Η μεσογειακή διατροφή, σωτήρια και για το δέρμα

  • August 30, 2010
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Στα συμπεράσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail“, σε σχετικό ρεπορτάζ της.

Στο δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο “Go Greek to fight off skin cancer urge diet experts“, επισημαίνεται πως τα υψηλά αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν σε πολλά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, φαίνεται ότι περιορίζουν το κίνδυνο καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με επιστήμονες.

Έτσι, εξηγείται ο περιορισμένος αριθμός τέτοιων κρουσμάτων στους πληθυσμούς της Μεσογείου σε σύγκριση με τα κατά πολύ υψηλότερα ποσοστά στη βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι εκτίθενται πολύ περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η Δρ. Νίβα Σαπίρα (Niva Shapira) της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι, μια δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά ωμέγα-3, όπως αυτή των χωρών της Μεσογείου, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία μας από τον καρκίνο του δέρματος.

Η θεωρία μου είναι ότι, εάν προετοιμάσεις το σώμα σου με αρκετά, σχετικά αντιοξειδωτικά, η ζημιά μπορεί να μειωθεί“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επιζήμια μόνο για το δέρμα, αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, υποστηρίζει η Δρ. Σαπίρα και προτείνει το ελληνικό “μοντέλο” διατροφής. Η “συνταγή” που υποδεικνύει περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Η Δρ. Σαπίρα υποστηρίζει πως τα παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άκρως ευεργετικά, εάν συνδυαστούν, στην παραλία, με πολλές στρώσεις από τα κατάλληλα ηλιοπροστατευτικά σκευάσματα, καπέλα κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline