Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ζωή τους … στα χέρια μας!
Η ζωή τους … στα χέρια μας!

Η ζωή τους … στα χέρια μας!

  • June 21, 2010
  • 0 Likes
  • 8 Views
  • 0 Comments

Δελτίο Τύπου: Μία σπάνια και υψηλής αισθητικής έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας ταλαντούχων και καταξιωμένων καλλιτεχνών, με θέμα: «Στιγμές & Όψεις» της Τρίτης Ηλικίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες που προσήλθαν στον Εκθεσιακό Πολυχώρο «Απόλλων», κατά τη διήμερη εκδήλωση Εικαστικών & Εθελοντικής Αιμοδοσίας -14 & 15 Ιουνίου – που οργάνωσε η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.

Παίρνοντας ως εναρκτήριο λάκτισμα δύο συγκεκριμένες επετειακές μέρες στο ημερολόγιο, την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας, στις 14 Ιουνίου, και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων, στις 15 Ιουνίου, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γραμμή Ζωής» τίμησε συμβολικά και ουσιαστικά τα άτομα της 3ης Ηλικίας.

Με βασικό μήνυμα: «Η ζωή του… στα χέρια σου!», η Γραμμή Ζωής με την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και του Δήμου Πειραιά, αλλά και την ευγενική παραχώρηση εκ μέρους της Νομαρχίας Πειραιά του Πολυχώρου Απόλλων, παρουσίασε καλλιτεχνικές δημιουργίες των εικαστικών: Χρόνη Μπότσογλου, Εδουάρδου Σακαγιάν, Γεώργιου Ρόρρη, Γιάννη Βαλαβανίδη, Τάσου Μαντζαβίνου, Μαρίνας Ζωγραφάκη, Αιμιλίας Τσεκούρα, Κώστα Τάτση, Βασίλη Λιαούρη, Αγγελικής Μπόμπορη και Κατερίνας Πέτρουλα.

Θετικά σχόλια απέσπασε και το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασαν στην έκθεση οι σπουδαστές της Ακαδημίας LEICA και της ομάδας «Φωτογραφικός 9ος», με τη συμμετοχή τμημάτων Δημιουργικής Φωτογραφίας των Δήμων Μελισσίων, Περιστερίου και Χαϊδαρίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής κ. Γερ. Κουρούκλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα αυξανόμενα κρούσματα επιθέσεων εις βάρος ηλικιωμένων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τρεις βιαιοπραγίες ημερησίως εναντίων ηλικιωμένων, η ανάγκη ειδικής νομοθετικής και θεσμικής προστασίας είναι περισσότερο επείγουσα από ποτέ».

Παράλληλα, υπογράμμισε τις διάφορες μορφές κακοποίησης τονίζοντας ότι: «7ο 1991 ο ΟΗΕ όρισε πέντε βασικές αρχές για τους ηλικιωμένους, οι οποίες στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην τρίτη ηλικία από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου. Αυτές οι αρχές είναι η ανεξαρτησία, η ενεργός συμμετοχή των ηλικιωμένων στα κοινά, η δυνατότητα εκπλήρωσης των προσωπικών στόχων, η φροντίδα και η αξιοπρέπεια.

Κάθε φορά που η ζωή ενός ηλικιωμένου κινδυνεύει η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής μέσω της υπηρεσίας Τηλεειδοποίηση -«κόκκινο κουμπί», ειδοποιείται και στέλνει άμεσα την αναγκαία βοήθεια, ενώ βρίσκεται στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή της ημέρας, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη και άλλες πρακτικές υπηρεσίες. Στόχος μας είναι όλοι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα να αποκτήσουν το κόκκινο κουμπί, ώστε να νιώθουν ασφάλεια και προστασία 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου».

Με τη σειρά του ο Δ/ντης του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., κος Σωτ. Παπασπυρόπουλος, τόνισε εμφατικά ότι «Κάθε ένας – πολιτεία, εθελοντικές οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση – τώρα που το κράτος πρόνοιας υποχωρεί, πρέπει να πάρει τις ευθύνες του και να αναλάβει δράση». Ακολούθως, συνεχάρη τη Γραμμή Ζωής για το κοινωνικό της έργο και ευχήθηκε το παράδειγμα και το μήνυμα της οργάνωσης να διαδοθεί και να εισακουστεί από τις ηγεσίες και τους πολίτες.

Ολοκληρώνοντας τις εισηγήσεις των ομιλητών, ο εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιώς, κος Δ. Μπούμπας υπογράμμισε την ανάγκη «να φύγουμε από το ΕΓΩ και να πάμε στο ΕΜΕΙΣ», ανακοινώνοντας την έμπρακτη υποστήριξη του Συλλόγου στον σκοπό που υπηρετεί η Γραμμή Ζωής, μέσω του προγράμματος υιοθεσίας 10 αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας ηλικίας άνω των 65 ετών.

Τέλος, παρουσία της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», σε ξεχωριστά διαμορφωμένο (τεχνικά & εικαστικά) χώρο, πραγματοποιήθηκαν ολιγάριθμες αιμοδοσίες, δεδομένης της υψηλής θερμοκρασίας και της αποφυγής τυχόν κινδύνων για τον αιμοδότη εν μέσω καύσωνα. Όσοι αιμοδότες θέλουν να στηρίξουν την Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία, μπορούν να επισκέπτονται τη μονάδα αιμοδοσίας του «Αγίου Σάββα» (τηλ. 210 6409000, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 171 -στάση Μετρό “Αμπελόκηποι”) αναφέροντας ως παραλήπτη τη ΜΚΟ Γραμμής Ζωής.

Πηγή: Γραμμή Ζωής
Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΜΚΟ Γραμμή Ζωής
Κωνσταντίνος Ταγκούλης
Τηλ. Επικ.: 2106917125, 2106990885 Fax: 2105246208

E-mail: communication@lifelinehellas.gr
www.lifelinehellas.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: