Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η εξωσωματική … γεννά αγόρια
Η εξωσωματική … γεννά αγόρια

Η εξωσωματική … γεννά αγόρια

  • October 13, 2010
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

Οι γυναίκες που καταφεύγουν στην τεχνική της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), προκειμένου να μείνουν έγκυες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η μικρογονιμοποίηση (ICSI), αυξάνει την πιθανότητα να γεννηθεί κορίτσι.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην μελέτη τους που δημοσίευσαν στο βρετανικό περιοδικό γυναικολογίας “British Journal of Obstetrics and Gynaecology“, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι στην εξωσωματική γονιμοποίηση αυξάνεται από 51% σε 56% η πιθανότητα γέννησης αγοριού, ενώ στην μικρογονιμοποίηση (ή ενδοκυτταροπλασματική-ενδοωαριακή τοποθέτηση σπερματοζωαρίου) η πιθανότητα γέννησης αγοριού είναι 49%, έναντι 51% στις γέννες με φυσικό τρόπο. Η μελέτη ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 14.000 μωρών που είχαν γεννηθεί με τεχνητή γονιμοποίηση μεταξύ των ετών 2002 – 2006.

Στην εξωσωματική γονιμοποίηση ένα ωάριο λαμβάνεται από τη γυναίκα και αναμιγνύεται με το σπέρμα του άνδρα στο εργαστήριο και, στη συνέχεια, αν γονιμοποιηθεί, μεταφέρεται στην μήτρα. Στην μικρογονιμοποίηση ο γιατρός διαλέγει και απομονώνει ένα συγκεκριμένο υγιές σπερματοζωάριο που θα γονιμοποιήσει το ωάριο και το εισάγει σε αυτό με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας.

Η αναλογία αγοριών-κοριτσιών σε ένα πληθυσμό μεταβάλλεται διαχρονικά λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, όπως οι φυσικές καταστροφές, οι πόλεμοι ή ο λιμός. Η νέα μελέτη δείχνει ότι, με την πρόοδο της επιστήμης και τεχνολογίας, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αποτελεί ένα πρόσθετο παράγοντα που επιδρά σε αυτή την αναλογία ανάμεσα στα δύο φύλα.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline