Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η δυτική διατροφή φέρνει κατάθλιψη στις γυναίκες
Η δυτική διατροφή φέρνει κατάθλιψη στις γυναίκες

Η δυτική διατροφή φέρνει κατάθλιψη στις γυναίκες

  • June 23, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που διήρκησε 10 χρόνια, οι επιστήμονες επικεντρωθήκαν στις ψυχικές διαταραχές σε δείγμα 925 γυναικών μεταξύ των ηλικιών 20 έως 93 και στη συνέχεια σύγκριναν τα στοιχεία που έχουν σχέση με τη διατροφή των συμμετεχόντων.

Ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν διατροφή πλούσια σε άσπρο ψωμί, χάμπουργκερ, πίτσα, τσιπς, μπύρες, ποτά, γαλακτοκομικά προϊόντα και ζαχαρούχα τρόφιμα είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη ή άγχος από ότι οι γυναίκες που δεν κατανάλωναν μια τέτοια διατροφή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν μειωμένο κίνδυνο ψυχικών διαταραχών σε γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες από σαλάτες, φρούτα, ψάρια, φασόλια, καρύδια, γιαούρτι και κόκκινο κρασί. Ωστόσο προειδοποίησαν πως δεν υπάρχει καμία «μαγική» διατροφή.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η υγιεινή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών καθώς και βελτίωση της σωματικής υγείας.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychiatry, διαπίστωσε ότι μεταξύ 3.486 μεσήλικων (ανδρών και γυναικών), που έτρωγαν μια διατροφή αποτελούμενη κυρίως από λαχανικά, φρούτα και ψάρια υπήρχε μικρότερη πιθανότητα οι συμμετέχοντες να είναι καταθλιπτικοί από όσους έτρωγαν επεξεργασμένα κρέατα, τηγανητά τρόφιμα, γλυκά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πηγή:  Daily Mail

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline