Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς στην εντατική
Η ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς στην εντατική

Η ήπια άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς στην εντατική

  • April 16, 2010
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

Οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας μπορεί να μειώσουν τη χρήση ηρεμιστικών και τη ταχύτητα ανάκτησης τους, συμμετέχοντας σε ήπια άσκηση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μειωμένη χρήση ηρεμιστικών στους ασθενείς που ασκήθηκαν ήπια οδήγησε σε λιγότερες εξάρσεις ψευδαισθήσεις και παραληρήματα, σύμφωνα με το περιοδικό Journal Archives of Physical Medicine and Rehabilitation.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σε 57 ασθενείς στην ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Johns Hopkins.

Η διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας ήταν 30 με 45 λεπτά την φορά, από εκπαιδευομένους φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές που καθοδήγησαν προσεκτικά τους ασθενείς. Το πρόγραμμα θεραπείας περιελάμβανε συνδυασμούς κινήσεων και των δύο ποδιών ή των χεριών, ή με τις κινήσεις να εκτείνονται κατ ‘αποκοπή από το κρεβάτι, ή περπατώντας αργά στους διαδρόμους της ΜΕΘ.

Μερικοί από τους ασθενείς που έκαναν τις ασκήσεις ήταν συνδεδεμένοι με μηχανισμό υποστήριξης, όπως επισημαίνεται στην μελέτη.

Πριν από την ειδική άσκηση οι μισοί ασθενείς έλαβαν ημερησίως πάνω από 47 χιλιοστόγραμμα της μιδαζολάμης και 71 χιλιοστόγραμμα μορφίνης, σε σύγκριση με λιγότερο από 15 χιλιοστόγραμμα της μιδαζολάμης και 24 χιλιοστόγραμμα της μορφίνης όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα. 

Το σημαντικότερο ήταν ότι μειώθηκε στους ασθενείς το παραλήρημα, καθώς και οι παραισθήσεις. Ο αριθμός των καθαρών σκέψεων μεταξύ των ασθενών αυξήθηκε από 21% σε 53% μετά την έναρξή της άσκησης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο υπεύθυνος ερευνητής της θεραπείας Δρ. Dale Needham, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine, τόνισε: «Οι ασθενείς μας δεν θέλουν να περιοριστούν τα κρεβάτια τους, θέλουν να είναι ξύπνιοι, σε εγρήγορση και σε κίνηση και θέλουν να ασχολούνται ενεργά στην αποκατάστασή τους».

Και συνέχισε: «Οι ασθενείς που δεν φοβούνται να ασκηθούν κατά την διαμονή τους στη ΜΕΘ, αγκαλιάζουν αυτή τη νέα προσέγγιση για τη φροντίδα τους στη ΜΕΘ. Άλλωστε τους περιμένει μια ζωή έξω από τους τέσσερις τοίχους της μονάδας εντατικής θεραπείας»

Πηγή:  Discovery Health

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline