Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ευεργετική η σκόνη των επίπλων για το παιδικό άσθμα
Ευεργετική η σκόνη των επίπλων για το παιδικό άσθμα

Ευεργετική η σκόνη των επίπλων για το παιδικό άσθμα

  • April 26, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Τα παιδιά θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη σκόνη, για να αποκτήσουν ανοσία στο άσθμα. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ανακοινώθηκαν σε μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Σύμφωνα με την αμερικανική μελέτη, οι επιστήμονες ασχολήθηκαν με παιδιά μικρής ηλικίας που υπέφεραν από τη νόσο του άσθματος ενώ τα σπίτια τους ήταν πολύ καθαρά και χωρίς σκόνη. Συμπέραναν λοιπόν ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν επαφή με τη σκόνη, για να ισχυροποιηθεί ο οργανισμός τους στη μάχη ενάντια στα βακτηρίδια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι σκύλοι, οι γάτες και τα πολύ βρώμικα σπίτια, βοηθούν στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

«Τα αποτελέσματα μας έδωσαν τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία στο ότι, το κυρίαρχο στοιχείο των βακτηριακών πληθυσμών στα σπίτια με σκόνη επηρεάζεται σημαντικά από τις αλλαγές στο περιβάλλον της ζωής», τόνισε ο Ράινα Μάιερ καθηγητής της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

«Οι πληθυσμοί που κυριαρχούν στα βακτηρίδια είναι στενά συνδεδεμένοι με το άσθμα, το οποίο επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους μικροοργανισμών κατά τα πρώτα έτη των παιδιών και μπορεί να διαδραματίσει κύριο ρόλο στην μείωση του παιδικού άσθματος», πρόσθεσε ο καθηγητής Μάιερ.

Πηγή:  Daily Telegraph

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline