Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επώδυνα τα διαζύγια για τα παιδιά
Επώδυνα τα διαζύγια για τα παιδιά

Επώδυνα τα διαζύγια για τα παιδιά

  • December 7, 2010
  • 0 Likes
  • 8 Views
  • 0 Comments

Σύμφωνα με πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα, τα παιδιά διαζευγμένων γονιών, αποφεύγουν το γάμο, περισσότερο από εκείνα που προέρχονται από μια δεμένη οικογένεια, έχουν την τάση να διακόπτουν τις σπουδές τους σε μεγαλύτερο αριθμό από τα άλλα καθώς επίσης και να επιτυγχάνουν στην καριέρα τους.

“Η εμπειρία διαζυγίου, χωρισμού ή θανάτου του ενός εκ των γονέων ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, καθώς επίσης και στην οικονομική και κοινωνική του επιτυχία ως ενήλικα”, αναφέρεται στην έρευνα.

Nα αναφερθεί ότι ένα στα τέσσερα άτομα ηλικίας 18-34 χρόνων έζησαν την εμπειρία διαλυμένης οικογένειας.

Αναφορικά με το γάμο, μόνο το 42% των ατόμων από διαζευγμένους γονείς και ηλικίας 18-34 παντρεύτηκαν, ενώ το ποσοστό σ’ εκείνους από μη διαζευγμένους γονείς έφτανε το 58%.

Επίσης ενήλικες που έχασαν τον έναν από τους γονείς σε παιδική ηλικία έχουν εισόδημα κατά 8% μικρότερο των άλλων. Τέλος μόνο το 62% των παιδιών με χωρισμένους γονείς συμπληρώνει τον 12ο χρόνο σχολείου έναντι 77% των άλλων παιδιών

Η διευθύντρια του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών, Ρουθ Γουέστον, δήλωσε ότι τα στοιχεία της έρευνας δεν την εκπλήττουν καθώς «τα διαπιστώνουμε καθημερινά στον κοινωνικό μας περίγυρο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline