Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επιρρεπείς στο ποτό οι Αυστραλοί
Επιρρεπείς στο ποτό οι Αυστραλοί

Επιρρεπείς στο ποτό οι Αυστραλοί

  • October 21, 2010
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Εκατομμύρια Αυστραλών πίνουν αλκοολούχα ποτά απλώς για να «αισθανθούν καλά» ή γιατί υποφέρουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Περισσότερο πίνουν οι νέοι. Ένας στους πέντε μεταξύ 14 – 17 χρόνων και ένας στους τρεις ηλικίας 18 – 24 χρόνων παραδέχτηκαν ότι πίνουν για να μεθύσουν, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Salvation Army.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν μας εξέπληξε για το λόγο ότι ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με το πρόβλημα, με άσχημες καταστάσεις που ξεκινούν από το μεθύσι», δήλωσε η Κάθριν Ράϊτ, συντονίστρια του οργανισμού σε προγράμματα προσαρμογής στο κοινωνικό σύνολο, στη Βικτώρια.

«Αν σκεφτεί κανείς ότι 1,4 εκατ. άνθρωποι πίνουν απλώς για να αισθανθούν ‘φυσιολογικά’, είναι τρομακτικό. Πιστεύω ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στην αυστραλιανή κουλτούρα», δήλωσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% εκείνων που πίνουν υπερβολικά, το κάνουν γιατί είναι με παρέα που συνηθίζουν να πίνουν πολύ, για να αισθανθούν καλά ή γιατί δεν γνωρίζουν άλλον τρόπο ψυχαγωγίας. Επίσης, το 51% των αντρών είναι πιο επιρρεπείς στο ποτό απ’ ό,τι οι γυναίκες και επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από την παρέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline