Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επικίνδυνες καισαρικές: Μύθος ή πραγματικότητα;
Επικίνδυνες καισαρικές: Μύθος ή πραγματικότητα;

Επικίνδυνες καισαρικές: Μύθος ή πραγματικότητα;

  • September 6, 2010
  • 0 Likes
  • 11 Views
  • 0 Comments

Δελτίο Τύπου: Συλλόγος “Εγκυμονώ – Γεννώ – Επιλέγω”. Θεσσαλονίκη 09/2010. Μπορεί μία έγκυος γυναίκα στην Ελλάδα να γεννήσει το παιδί της με τον τρόπο που επιθυμεί;

Τα τελευταία χρόνια οι προκλήσεις τοκετού και οι καισαρικές τομές έγιναν πράξεις ρουτίνας στη χώρα μας. Δεκάδες επιστημονικές έρευνες της τελευταίας πενταετίας δείχνουν ότι η συνεχιζόμενη ιατρικοποίηση και εμπορευματοποίηση της γέννας προκαλεί αυξημένα προβλήματα υγείας, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τις προγραμματισμένες καισαρικές ρουτίνας, τις προκλήσεις τοκετού πριν τις 41 εβδομάδες κύησης, τις πρόωρες καισαρικές που γίνονται πριν συμπληρωθούν οι 39 εβδομάδες της εγκυμοσύνης και την επίδραση της καισαρικής τομής στο μητρικό θηλασμό;

Το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010, ο σύλλογος «Εγκυμονώ – Γεννώ – Επιλέγω» σας προσκαλεί σε ομιλία με θέμα: «Επικίνδυνες προκλήσεις τοκετού και καισαρικές τομές: Μύθος ή πραγματικότητα;» με ομιλητές τον Στέλιο Παπαβέντση, Παιδίατρο, MRCPCH DCH IBCLC, πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας και την Αγγελική Μπουζάκη Χειρουργό, Μαιευτήρα Γυναικολόγο.

Ο φυσιολογικός τοκετός και ο θηλασμός, αποτελούν δικαίωμα των παιδιών που έρχονται στον κόσμο, γιατί προασπίζουν την υγεία του.

Υπερασπιστείτε τα!

Ελάτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και να παρακολουθήσετε τα επιστημονικά δεδομένα που ισχύουν για το θέμα.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τόπος, ημέρα και ώρα διεξαγωγής της ομιλίας:

ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010 – Ώρα: 17:00 μ.μ.

Πηγή: Σύλλογος «Εγκυμονώ-Γεννώ-Επιλέγω» Birth Choices

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline