Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επείγουσα ανάγκη για επιπλέον ιατρικό προσωπικό στην Αϊτή
Επείγουσα ανάγκη για επιπλέον ιατρικό προσωπικό στην Αϊτή

Επείγουσα ανάγκη για επιπλέον ιατρικό προσωπικό στην Αϊτή

  • November 26, 2010
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Η Αϊτή έχει ανάγκη μεγάλου αριθμού ξένων νοσηλευτών και γιατρών για να αντιμετωπισθεί η επιδημία χολέρας, σύμφωνα με αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών.

Περίπου 1000 εκπαιδευμένοι νοσηλευτές και τουλάχιστον 100 περισσότεροι γιατροί πρέπει να σταλούν επειγόντως στην Αϊτή για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία, που έχει πλήξει τη χώρα μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Εξαιτίας της χολέρας έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.400 Αϊτινοί τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινώς.

“Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα”, δήλωσε η Βάλερι Άμος, βοηθός γενικός γραμματέας για ανθρωπιστικές υποθέσεις, η οποία επισκέφθηκε την Αϊτή σε μία προσπάθεια να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, χρειάζονται άνθρωποι, περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές, περισσότεροι άνθρωποι που να μπορούν να βοηθήσουν“, δήλωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Πορτ-ο-Πρενς.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών λόγω της χολέρας ίσως να πλησιάζει τους 2.000, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να νοσήσουν.

Οι άνθρωποι του ΟΗΕ στην Αϊτή εκτιμούν ότι η επιδημία μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο. Η Βάλερι ‘Αμος πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα απευθυνθούν σε χώρες όπως η Κούβα και οργανώσεις αρωγής, που έχουν τη δυνατότητα να στείλουν άμεσα ιατρικό προσωπικό.

Η Κούβα έχει ήδη στείλει περίπου 400 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στην Αϊτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline