Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών στο Χονγκ Κονγκ
Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών στο Χονγκ Κονγκ

Επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών στο Χονγκ Κονγκ

  • November 22, 2010
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Οι υγειονομικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν  το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο τα τελευταία επτά χρόνια στην αυτόνομη περιφέρεια -μια γυναίκα 59 ετών η οποία διαγνώστηκε ότι πάσχει από την ασθένεια μετά την επιστροφή της από μια επίσκεψη στην ηπειρωτική Κίνα.

Η κυβέρνηση στο Χονγκ Κονγκ ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών στο επίπεδο “σοβαρό“, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει “υψηλός κίνδυνος” προσβολής από την ασθένεια στην περιοχή, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών είπαν ότι η γυναίκα, που αρχικά είχε διαγνωστεί πως έπασχε από πνευμονία, βρέθηκε θετική στην εξέταση για τη γρίπη τύπου A (H5), μια μετάλλαξη της γρίπης των πτηνών, και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν αν προσβλήθηκε από τον ιό στο Χονγκ Κονγκ ή αλλού και έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση όσους βρίσκονταν σε επαφή μαζί της.

Το τελευταίο ανθρώπινο κρούσμα της γρίπης των πτηνών είχε καταγραφεί το 2003. Το Χονγκ Κονγκ ήταν η πρώτη χώρα που αντιμετώπισε σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας από τη γρίπη των πτηνών το 1997, με έξι νεκρούς, που έχασαν τη ζωή τους από μια μετάλλαξή της σε μια εποχή που ο ιός της γρίπης των πτηνών ήταν άγνωστος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline