Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εξαρτημένοι απ’ τα παυσίπονα οι Αυστραλοί
Εξαρτημένοι απ’ τα παυσίπονα οι Αυστραλοί

Εξαρτημένοι απ’ τα παυσίπονα οι Αυστραλοί

  • September 23, 2010
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

Οι μεγάλες ποσότητες παυσίπονων που καταναλώνουν οι Αυστραλοί έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Η κατάχρηση διάφορων παυσίπονων μπορεί να φτάνει και 100 χαπάκια κατ’ άτομο τη μέρα, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Η εξάρτηση από αναλγητικά έρχεται τρίτη στην Αυστραλία, μετά την κάνναβη και την “έκσταση”, με πάνω από 500.000 να ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία.

Στην εν λόγω έρευνα αναφέρονται λεπτομερώς οι περιπτώσεις 27 ατόμων, που είχαν εξάρτηση από τα γνωστά αναλγητικά neurofen και οι καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Οι παρενέργειες συμπεριλάμβαναν παθήσεις στομάχου/εντέρων, αναιμία, σοβαρή υπογλυκαιμία, ταχυπαλμία ή παράλυση.

Ο Μάθιου Φρέι, ειδικός σε θέματα εξάρτησης, καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Μόνας (Monash), προειδοποιεί ότι παρ’ ότι η κοντεΐνη θεωρείται ήπιο αναλγητικό, ενδέχεται να προκαλέσει εθισμό.

Ο ίδιος θα πει ότι, συνήθως, οι ασθενείς παίρνουν αναλγητικά για κάποια χρόνια πάθηση και μετά πέφτουν στην παγίδα του εθισμού.

Μεγάλος αριθμός ασθενών ξεκινά παίρνοντας αναλγητικά για πονοκέφαλο ή πόνους στη μέση και σιγά-σιγά αυξάνει τη δόση και τη συχνότητα λήψης τους“, σημειώνει ο καθηγητής Μάθιου Φρέι.

Το γεγονός ότι τα αναλγητικά προσφέρονται χωρίς συνταγή, θα προσθέσει ο καθηγητής, πράγμα το οποίο θα συνεχιστεί, ως φαίνεται, οι γιατροί θα πρέπει να ρωτούν τον ασθενή αν παίρνει αναλγητικά, όταν καταγράφουν το ιατρικό ιστορικό του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline