Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
Τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία

Τα οφέλη του ενεργού άνθρακα για την υγεία

Ενεργός Άνθρακας

Ενεργός Άθρακας και Υγεία
Η διαδικασία του να τοποθετείς απανθρακωμένα ξύλα σε βρώμικο, στάσιμο, μολυσμένο νερό, για να το καθαρίσει, το απολυμάνει και να το κάνει ασφαλές για κατανάλωση, είναι κάτι που οι άνθρωποι που ζούσαν στην ύπαιθρο το γνώριζαν και έκαναν για αιώνες.
Εξαιτίας αυτού, σήμερα ο ενεργός άνθρακας και ο ξυλάνθρακας βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα οικιακά και βιομηχανικά φίλτρα νερού και συστήματα καθαρισμού.
Ο λόγος είναι απλός, συλλαμβάνει και εξουδετερώνει σχεδόν κάθε επιβλαβή χημική ουσία που είναι γνωστή στους ανθρώπους.
Φαρμακευτικός, οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει απανθρακωμένα ξύλα για αιώνες για να αφαιρέσουν τα δηλητήρια και τις τοξίνες από το εσωτερικό του σώματος. Χρησιμοποιώ μόνο ενεργό άνθρακα ιτιάς, η οποία είναι η καλύτερη ποιότητα και πιο αποτελεσματικό από οποιαδήποτε κάρβουνο και είναι εντελώς μη τοξικό, αλλά πάρα πολύ ακριβό για το χρησιμοποιήσει η βιομηχανία των φίλτρων νερού. Αυτό το κάρβουνο είναι μια λεπτή, μαύρη, άοσμη και άγευστη σκόνη που παρασκευάζεται από προσεκτικά επιλεγμένα, δέντρα ιτιάς που μετά απανθρακώνονται.
Τι υπάρχει στον ενεργό άνθρακα;
Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς σχηματίζεται από το ψήσιμο ξύλινης πούλπας ιτιάς σε κενό (χωρίς την παρουσία οξυγόνου) για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ, μαυρισμένο ξύλο που σχεδόν μοιάζει με το κάρβουνο που χρησιμοποιείται σε ένα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αυτό το κάρβουνο ενεργοποιείται με οξυγόνο που το κάνει να διογκώνεται και να ανοίγει τους μικρούς πόρους του άνθρακα μεταξύ των ατόμων του κάρβουνου, κάνοντάς το ακόμη πιο πολύ πορώδες υλικό.
Τι μπορεί να κάνει ο ενεργός άνθρακας
Η διαδικασία της απανθράκωσης του ξύλου ιτιάς δημιουργεί ένα υψηλό απορροφητικό σύνθετο μίγμα ένωσης. Η μόνη διαφορά μεταξύ της απορρόφησης και προσρόφησης είναι ότι με την απορρόφηση, η ουσία απορροφάτε και διεισδύει μέσα στην άλλη ουσία.
Με την προσρόφηση, η ουσία προσελκύεται και συγκρατείτε πάνω στην άλλη ουσία, σαν μαγνήτης. Όχι ότι αυτό κάνει πραγματικά οποιαδήποτε διαφορά για σας, αλλά έτσι είναι πως λειτουργεί αυτό.
Ο ενεργός άνθρακας έχει μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό γραμμάριο ενεργού άνθρακα ιτιάς, έχει επιφάνεια ικανότητα απορρόφησης άνω των 5.000 τετραγωνικών ποδιών, καθιστώντας το ένα υπερ-αποτοξινωτικό για το σώμα. Έχει την μοναδική ικανότητα να αφαιρέσει τις χημικές ουσίες που δεν ανήκουν στο σώμα και να αφήσει τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά άθικτα. Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς μπορεί να προσελκύσει και να προσκολλήσει μεγάλες ποσότητες τοξινών, καθιστώντας σήμερα τη θεραπεία, επιλογή, από τα περισσότερα κέντρα δηλητηριάσεων.
Το πείραμα με τον ενεργό άνθρακα
Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, ο παράτολμος Γάλλος, γιατρός Michel Bertrand, αποφάσισε να λάβει 150 φορές τη θανατηφόρο δόση του αρσενικού, αναμιγμένη με κάρβουνο. Ανέφερε μόνο μικρές ενοχλήσεις.
Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Γάλλος φαρμακοποιός Pierre Touéry κατάπιε 10 φορές τη θανατηφόρα δόση στρυχνίνης με 15 γραμμάρια κάρβουνο μπροστά από το σύνολο της Γαλλικής Ακαδημίας, και επέζησε σώος και αβλαβής κατά την κρίση της ιατρικής επιστήμης.
Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές τις επικίνδυνες επιδείξεις, αλλά σίγουρα τράβηξα πολλές δηλητηριώδης τοξικές ουσίες από τους ασθενείς μου με αυτό το κάρβουνο (ενεργό άνθρακα), από δηλητήρια κροταλία μέχρι κατάλοιπα φαρμάκων χημειοθεραπείας.
Πηγή: Herbdoc.com
Ενεργός άνθρακας: Αντίδοτο για δηλητηριάσεις
Ο ενεργός άνθρακας είναι πολύ αποτελεσματικός για την άμεση αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων.
Ο ενεργός άνθρακας θεωρείται σαν το καλύτερο αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.
Η άμεση χρήση του όμως, δηλαδή στο σπίτι αμέσως μετά τη διαπίστωση της δηλητηρίασης, έχει περιοριστεί. Ο λόγος είναι ότι επεκράτησε η εντύπωση ότι οι γονείς των παιδιών θα είχαν δυσκολία να το χορηγήσουν σωστά και ότι επιπρόσθετα λόγω της δυσάρεστης γεύσης του, τα παιδιά θα αρνούνται να το πάρουν.
Η άμεση χορήγηση του ενεργού άνθρακα έχει πλεονεκτήματα. Εάν ληφθεί από τον ασθενή μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της δηλητηρίασης, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του, στο να συνδέσει την τοξίνη ή την δηλητηριώδη ουσία και να αποτρέψει την απορρόφηση της από τον πεπτικό σωλήνα.
Για τους λόγους αυτούς, Αμερικανοί γιατροί έκαναν μια έρευνα για να διαπιστώσουν πόσο εύκολο είναι για γονείς να χορηγούν τον ενεργό άνθρακα στα παιδιά τους στο σπίτι, αμέσως μετά από μια τροφική δηλητηρίαση.
Η έρευνα κάλυψε 115 παιδιά που είχαν υποστεί κάποια μορφή δηλητηρίασης. Φάνηκε ότι οι γονείς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να χορηγήσουν το φάρμακο στα παιδιά τους. Επίσης τα παιδιά έλαβαν από το σπίτι τους την καλύτερη θεραπεία, που είναι ο ενεργός άνθρακας, σε μικρότερο χρονικό διάστημα (38 λεπτά έναντι 73), σε σύγκριση με άλλα παιδιά που έλαβαν την ίδια θεραπεία μετά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ο ενεργός άνθρακας είναι καλύτερο φάρμακο και περισσότερο ασφαλές παρά το γνωστό σιρόπι ιπέκα που χρησιμοποιείται επίσης για τις δηλητηριάσεις και το οποίο προκαλεί εμετό για την αποβολή της τοξικής ουσίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι πάντοτε στο σπίτι πρέπει να υπάρχει ενεργός άνθρακας. Δεν είναι δύσκολος στη χορήγηση ακόμη και στα παιδιά. Αποτελεί την καλύτερη άμεση αντιμετώπιση για τοξικές ή δηλητηριώδεις ουσίες που λαμβάνονται από το στόμα.
Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου αυτού είναι καλύτερη εάν χορηγηθεί μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της απορρόφησης της νοσηρής ουσίας.
Περισσότερες πληροφορίες για τις χρήσεις του ενεργού άνθρακα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα ή φυσικά σκευάσματα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την ειδική γνώμη ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts