Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ενα παιδί γεννιέται κάθε ώρα με σύφιλη στη Κίνα
Ενα παιδί γεννιέται κάθε ώρα με σύφιλη στη Κίνα

Ενα παιδί γεννιέται κάθε ώρα με σύφιλη στη Κίνα

  • May 11, 2010
  • 0 Likes
  • 10 Views
  • 0 Comments

Ένα παιδί γεννιέται κάθε ώρα με σύφιλη στην Κίνα, όπου η επιδημία του σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος (ΣΜΝ) συνδέεται με την οικονομική άνθηση, η οποία δημιούργησε ένα τεράστιο δίκτυο πορνείας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.


Η
σύφιλη, που είναι πολύ εύκολο να θεραπευτεί, είχε εξαλειφθεί εδώ και πενήντα χρόνια στην Κίνα, όμως σήμερα είναι η υπ’αριθμόν ένα μολυσματική ασθένεια στην Σαγκάη.

Οι πόρνες, πολλές από τις οποίες είναι παντρεμένες και έχουν παιδιά, ευθύνονται για την επιδημία αυτή, επισημαίνει η βρετανική ιατρική επιθεώρηση.

Το 2008, περισσότερα από ένα παιδιά γεννιόταν κάθε ώρα με σύφιλη, συνολικά 9.480 το χρόνο. Το ποσοστό αύξησης έχει 12πλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για τον έλεγχο των ΣΜΝ στην Ναντσίνγκ.

Η σύφιλη είναι μια ασυμπτωματική νόσος, δύσκολο να διαγνωστεί χωρίς ειδικές εξετάσεις, και οι επιπτώσεις για την δημόσια υγεία είναι καταστροφικές.

Όσοι πάσχουν από σύφιλη κινδυνεύουν να μολυνθούν με τον ιό HIV. Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των εγκύων που έχουν σύφιλη αποβάλλουν ή γεννούν νεκρά παιδιά. Τα βρέφη που γεννιούνται με σύφιλη εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το ποσοστό θνησιμότητας των νεογέννητων με σύφιλη ξεπερνά το 50%.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline