Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ενίσχυση υποδομών υγείας μέσω του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο
Ενίσχυση υποδομών υγείας μέσω του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

Ενίσχυση υποδομών υγείας μέσω του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

  • July 15, 2010
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

Σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α στον τομέα της υγείας πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 13 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη και με τη συμμετοχή του υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Λαουδιά, των διοικητών όλων των νοσοκομείων της περιφέρειας, του διοικητή του ΕΚΑΒ καθώς και στελεχών της διαχειριστικής αρχής.

Ο κ. Χατζημιχάλης με δηλώσεις του σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε με σκοπό την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενισχυθούν αποτελεσματικά τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας, με προτεραιότητα στον τομέα της προμήθειας εξοπλισμού (ασθενοφόρα, κινητές μονάδες κ.ά) ενώ θα προχωρήσουν και οι επεκτάσεις και κατασκευές νέων κτιρίων, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι σύντομα θα καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα απορροφήσει πόρους ύψους περίπου 48 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τόνισε ”πόροι και διάθεση υπάρχουν.

Χρόνος δεν υπάρχει και γι αυτό σε στενή συνεργασία με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα των υποδομών υγείας στην περιφέρεια”.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline