Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στις γενικές εφημερίες
Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στις γενικές εφημερίες

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στις γενικές εφημερίες

  • October 12, 2010
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Είκοσι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών κατά τη διάρκεια γενικών εφημεριών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Περίπου 50-55 εθελοντές εκπαιδεύονται κάθε χρόνο στον Ερυθρό Σταυρό στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να στηρίξουν τα νοσοκομεία της πόλης, στα οποία δεν λειτουργούν προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών.

Η ανάγκη ύπαρξης μιας οργανωμένης δομής εθελοντισμού στο χώρο της υγείας επισημάνθηκε στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Εθελοντισμός και Υγεία-Μία νέα προοπτική δράσης και κοινωνικής αλληλεγγύης», που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

«Προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών, απ΄ όσο ξέρω, δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία εκτός από τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος οργανωμένα μεταφέρει τα μέλη του στις νοσοκομειακές δομές και τους εκπαιδεύει», ανέφερε ο διοικητής του «Άγιος Δημήτριος», Γεώργιος Φραγκίδης. Παράλληλα τόνισε ότι βάσει του νέου νόμου για την υγεία, τα νοσοκομεία για να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν εθελοντές, θα πρέπει να έχουν έναν κατάλογο ατόμων που το επιθυμούν. «Εμείς σα νοσοκομείο για να μπορούμε να προσφέρουμε εκπαίδευση σε εθελοντές πρέπει να έχουμε έναν κατάλογο, να δούμε πόσοι είναι αυτοί που θέλουν και σε ποιον τομέα θέλουν να εκπαιδευτούν και ανάλογα να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Φραγκίδης.

Η διοίκηση του «Άγιος Δημήτριος» προτίθεται να δημιουργήσει έναν κατάλογο εθελοντών και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εγγραφούν, ώστε στη συνέχεια να σχεδιαστεί πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

Η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας τους ΕΕΣ στο τοπικό τμήμα Θεσσαλονίκης, Ευγενία Τριανταφυλλίδου, ανέφερε ότι ο Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τα νοσοκομεία «’Αγιος Δημήτριος», Ιπποκράτειο και 424 με μία ομάδα εθελοντών 20 ατόμων που προσφέρουν συστηματικά τις υπηρεσίες τους κατά τις ημέρες της γενικής εφημερίας. «Εμείς ενημερώνουμε κάθε χρόνο τα νοσοκομεία ότι υπάρχει ομάδα εθελοντών στον Ερυθρό Σταυρό και ότι μπορούμε να στηρίξουμε στις ημέρες των εφημεριών και αν το επιθυμούν στέλνουμε και την κατάσταση των ονομάτων και μετά έχουμε απαντήσεις.

Οι εθελοντές στο χώρο της υγείας μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον νοσηλευτικό και στον προνοιακό τομέα. Οι ασθενείς λένε τα καλύτερα είναι πολύ ευχαριστημένοι γιατί έχουν δίπλα τους ανθρώπους που δεν συνδέονται επαγγελματικά με το χώρο, προσφέρουν από το χρόνο τους οπότε τους φαίνεται και κάπως περίεργο πώς μετά από τη δουλειά έρχονται και κάνουν εθελοντισμό. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να βγει προς τα έξω, ότι όλοι μπορούμε να βρούμε χρόνο έχουμε όλοι τη δυνατότητα αρκεί να έχουμε διάθεση και γνώσεις», πρόσθεσε η κ. Τριανταφυλλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline