Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Δωρεάν μαστογραφία από κινητή μονάδα στο Ρέθυμνο
Δωρεάν μαστογραφία από κινητή μονάδα στο Ρέθυμνο

Δωρεάν μαστογραφία από κινητή μονάδα στο Ρέθυμνο

  • August 27, 2010
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Δωρεάν μαστογραφία θα μπορούν να κάνουν οι γυναίκες δημοτικών διαμερισμάτων του νομού Ρεθύμνου, καθώς η κινητή μονάδα μαστογράφου της Νομαρχίας Ηρακλείου θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο, από Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Αυγούστου, η κινητή μονάδα μαστογράφου θα επισκεφθεί τους Δήμους Κουρητών και Συβρίτου. Η εξέταση θα γίνει στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής.

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, την Πέμπτη και την Παρασκευή η κινητή μονάδα μαστογράφου θα επισκεφθεί τους Δήμους Ρεθύμνου, Αρκαδίου, Λαπαίων και Νικηφόρου Φωκά, εξέταση στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ρεθύμνης.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η νομαρχιακή σύμβουλος και υπεύθυνη επισκέψεων της κινητής μονάδας μαστογράφου στο Ρέθυμνο, Γιάννα Κεφαλογιάννη – Μπιρλιράκη, “πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη της μονάδας στο Ρέθυμνο και στόχος είναι να εξετασθούν όσες περισσότερες γυναίκες είναι δυνατόν. Υπάρχουν μάλιστα πολλές ανασφάλιστες γυναίκες που για διάφορους λόγους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε μονάδες μαστογράφου, ώστε να ελεγχθούν για καρκίνο του μαστού.

Είναι υποχρέωση της νομαρχίας να δώσει την ευκαιρία και σε αυτές τις γυναίκες να προβούν σε έλεγχο ώστε με την πρόληψη ή τη γρήγορη παρέμβαση αν χρειασθεί, να σωθούν. Παράλληλα επιθυμία μας είναι να στείλουμε το μήνυμα του ετήσιου ελέγχου για καρκίνο του μαστού και της έγκαιρης διάγνωσης, σε όλες τις γυναίκες στο Ρέθυμνο”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline