Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και Κρίσεις Πανικού
Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και Κρίσεις Πανικού

Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και Κρίσεις Πανικού

  • March 19, 2010
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

2 σεμινάρια – ημερίδες, με στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής, θα δοθούν με εισηγήτρια: την Ασημίνα Χιώνη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, BA (HONS) Ψυχολογία Πανεπ. Westminster, Λονδίνου UK, MSc Ψυχολογία, Πανεπ. Λονδίνου, UCL, UK, MSc Συμπεριφοριστική Ψυχολογία, Πανεπ. Λονδίνου, UCL, UK, Ειδικευμένη στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.


Αναλυτικά:

1.  ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ

Οι Διαταραχές στην Πρόσληψη Τροφής έχουν συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Η κοινωνική πίεση για ένα πιο αδύνατο σώμα μοιάζει να γίνεται όλο και πιο έντονη, η «εικόνα του εαυτού» γίνεται αυτοσκοπός. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται κ ένα επιπλέον φαινόμενο που σχετίζεται με την κατανάλωση του φαγητού, η Συναισθηματική Υπερφαγία. Ένα υπερβολικό φαγοπότι που δηλώνει την απώλεια του ελέγχου στο φαγητό όταν υπάρχουν δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις όπως το στρες, ο θυμός, το άγχος, η μοναξιά, η λύπη και η πλήξη. Πότε γίνεται λοιπόν η υπερβολική κατανάλωση φαγητού διαταραχή? Με ποιο τρόπο η ψυχή μου επηρεάζει τα κιλά μου? Πως μπορώ να κρατηθώ σταθερή στην δίαιτά μου?
Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα είναι επιστημονική ανάλυση του θέματος Το δεύτερο μέρος θα είναι ανάλυση περιστατικού, θεραπεία με διάφορες εναλλακτικές τεχνικές. To τρίτο μέρος του σεμιναρίου θα είναι συζήτηση κ ερωτήσεις.  

Εισηγήτρια: ΧΙΩΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια (μέλλος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ)
Το τέταρτο μέρος του σεμιναρίου θα είναι με την Αγγελική Μακρή Ολιστική- Κλινική Διαιτολόγο, Μsc στη Βιοχημεία, Dipl. στον Ηλεκτροβελονισμό. Μια ολιστική προσέγγιση της παχυσαρκίας

Σάββατο 20 Μαρτίου 11:00πμ – 5:30μμ


2.  ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ και ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια ακούμε τον όρο «κρίσεις πανικού». Ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς κάνοντας την καθημερινότητά τους δύσκολη. Κάποιοι πάλι δεν γνωρίζουν καν τι είναι αυτό που τους συμβαίνει κ ξεκινάει μια αργή κ βασανιστική πορεία σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Τελικά τι είναι η «κρίση πανικού»? Πότε μου συμβαίνει? Είναι διαταραχή κ τι είδους διαταραχή είναι αυτή, ποια είναι τα αίτια, τα συμπτώματα, οι συνέπειες και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται: Στους ενημερωμένους και σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν τι τους ΈΧΕΙ συμβεί. Η διαφορά είναι στο τρόπο που θα αντιδράσει ο κάθε άνθρωπος στα πρώτα κρούσματα μιας κρίσης πανικού και στο που είναι καλύτερα να καταφύγει για βοήθεια.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου: ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ: Το δεύτερο μέρος: ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. To τρίτο μέρος: θα είναι συζήτηση κ ερωτήσεις.
Εισηγήτρια: ΧΙΩΝΗ ΑΣΗΜΙΝΑ, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Σάββατο 24 Απριλίου 11:00 πμ – 4:00 μμ


Χώρος σεμιναρίων:

Natural Health Science
Λεωφ. Αμφιθέας 78, 1ος όροφος (πάνω από την Εμπορική Τράπεζα)

Τιμή Συμμετοχής:

(15% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους προπληρώσουν & τα 2 μέχρι 10/3/2010)
Επαγγελματίες 40 €, Σπουδαστές 30 € Σπουδαστές του N.H.S. 25 €

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 2109837344 – 2109825025 – 2109849276
και στο e-mail: info@nhs.gr

Θέσεις περιορισμένες

Μίνα Χιώνη
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
BA (HONS) Ψυχολογία Πανεπ. Westminster, Λονδίνου   UK
MSc  Ψυχολογία, Πανεπ. Λονδίνου, UCL, UK
MSc Συμπεριφοριστική Ψυχολογία, Πανεπ. Λονδίνου, UCL, UK
Ειδικευμένη στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

Ναϊάδων 22, TK 17561 – Παλαιό Φάληρο Τηλ: 6930440307
Link: psychologia-psychotherapia.blogspot.com
e-mail: chioni@otenet.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline