Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βραχύβιες ομάδες αντιμετώπισης άγχους και ψυχολογικού τραύματος
Βραχύβιες ομάδες αντιμετώπισης άγχους και ψυχολογικού τραύματος

Βραχύβιες ομάδες αντιμετώπισης άγχους και ψυχολογικού τραύματος

  • May 28, 2010
  • 0 Likes
  • 7 Views
  • 0 Comments

Με στόχο την αντιμετώπιση ανθρώπων που έχουν προβλήματα άγχους και ψυχολογικού τραύματος από κακοποίηση, διοργανώνονται 2 ομάδες βραχύβιας διάρκειας με συντονιστή-ομιλητή τον Ψυχολόγο Νικόλαο Γ. Βακόνδιο, Πτυχιούχο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

1. Έναρξη βραχύβιων ομάδων με θέμα το «άγχος»

Από την Τρίτη, 1η Ιουνίου ξεκινούν ομάδες με βασική θεματολογία: Το άγχος (το άγχος ως ψυχοσωματική λειτουργία, ως αντίδραση του οργανισμού μας στα εξωτερικά ερεθίσματα και στις προσωπικές μας ανησυχίες).

Οι ομάδες αυτές, που είναι ολιγομελείς, θα ξεκινούν ανά 15 ημέρες, και θα έχουν χρονική διάρκεια 1 μηνός.

(4 εβδομαδιαίες συνεδρίες της ομάδας διάρκειας μιάμισης ώρας).

Μέλος των ομάδων αυτών μπορεί να είναι ο καθημερινός άνθρωπος ή και το στέλεχος μίας εταιρίας, καθώς οι ομάδες αυτές αποτελούν μία «προσομοίωση» ενός μικρού κοινωνικού περιβάλλοντος με το οποίο το άτομο έρχεται σε συχνή επαφή και διαντίδραση.

Η διαφορά των βραχύβιων αυτών ομάδων από τις μακροχρόνιες βρίσκεται στο ότι ο συντονιστής-ψυχολόγος δίνει μικρά εναύσματα συζήτησης στην ομάδα μέσω επιστημονικών πληροφοριών που αφορούν το θέμα «άγχος», και υπάρχει ενεργή συζήτησή τους από την ομάδα και διαντίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας.

2. Έναρξη βραχύβιων ομάδων με θέμα την «θεραπευτική αντιμετώπιση του ψυχολογικού τραύματος της κακοποίησης»

Από την Τρίτη, 1η Ιουνίου ξεκινούν ομάδες με βασική θεματολογία: Η θεραπευτική αντιμετώπιση γυναικών, θυμάτων κακοποίησης.

Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ανάλογα βιώματα, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν στο περιβάλλον τους ένα άτομο με τέτοια τραυματική εμπειρία και δεν γνωρίζουν πως να το βοηθήσουν.

Οι ομάδες αυτές, που είναι ολιγομελείς, θα ξεκινούν ανά 15 ημέρες, και θα έχουν χρονική διάρκεια 1 μηνός.

(4 εβδομαδιαίες συνεδρίες της ομάδας διάρκειας μιάμισης ώρας).

Η διαφορά των βραχύβιων αυτών ομάδων από τις μακροχρόνιες βρίσκεται στο ότι ο συντονιστής-ψυχολόγος δίνει μικρά εναύσματα συζήτησης στην ομάδα μέσω επιστημονικών πληροφοριών που αφορούν το θέμα «θεραπευτική αντιμετώπιση του ψυχολογικού τραύματος της κακοποίησης» και υπάρχει ενεργή συζήτησή τους από την ομάδα και διαντίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Τηλ:  210-8613873
Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, ώρες: 19:00 – 21:00 μ.μ.
e-mail: info@nvakondios.gr

Πηγή: www.nvakondios.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline