Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βρέθηκε θεραπεία για την απώλεια ακοής
Βρέθηκε θεραπεία για την απώλεια ακοής

Βρέθηκε θεραπεία για την απώλεια ακοής

  • July 15, 2010
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Auckland της Νέας Ζηλανδίας, ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την απώλεια ακοής. Τα αποτελέσματα της μελέτης ελέγχονται μέχρι στιγμής, μόνο σε πειράματα με ποντίκια. 

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, το φάρμακο αυτό ενεργοποιεί στους υποδοχείς του αυτιού, με αποτέλεσμα να επαναφέρει την ακοή. Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στο Science Daily και σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να βοηθήσει στο να μην χρησιμοποιείται η χειρουργική μέθοδος, για την εξάλειψη των προβλημάτων ακοής.

Πολλές φορές η απώλεια ακοής μπορεί να έχει σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα του ασθενή. Άνθρωποι που εργάζονται σε θορυβώδεις χώρους, έχουν προβλήματα ακοής.

Το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αυτό το πρόβλημα. Η κώφωση, ή η μειωμένη ακοή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο στρατιωτικό και βιομηχανικό τομέα.

Ωστόσο μέχρι σήμερα ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της απώλειας ακοής, είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας και τα κοχλιακά εμφυτεύματα. Το συγκεκριμένο φάρμακο για την θεραπεία της ακοής είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ενώ εκτιμάται ότι θα βοηθήσει πάρα πολλούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Πηγή: Science Daily

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline