Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Βατόμουρα και φράουλες για κοφτερό μυαλό
Βατόμουρα και φράουλες για κοφτερό μυαλό

Βατόμουρα και φράουλες για κοφτερό μυαλό

  • August 26, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως η κατανάλωση φράουλας, μούρων και βατόμουρων, μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό μας, κατά της γήρανσης και να αποκρούσει την απώλεια μνήμης.

Τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες, συστατικά τα οποία βοηθούν τον εγκέφαλο να προβεί στις απαραίτητες «υποστηρικτικές» λειτουργίες.

Όσοι τρώνε φρούτα με βαθύ πορτοκαλί, κόκκινες ή μπλε χρωστικές ουσίες, μπορούν να αντιστρέψουν ακόμη και την απώλεια της μνήμης του εγκεφάλου. Σύμφωνα με την μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Daily Telegraph, αμερικάνοι ερευνητές δοκίμασαν τις διατροφικές συνήθειες ποντικιών, τα οποία τάιζαν με φράουλες, μούρα και βατόμουρα.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σιμπού Πουλούζ, παρουσίασε την έρευνα του στην εφημερίδα Αμερικανική Χημική Κοινωνία, και δήλωσε ότι: «Τα καλά νέα είναι ότι οι φυσικές ενώσεις που ονομάζεται πολυφαινόλες, συστατικά τα οποία βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα φρούτα που έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό μας από τη γήρανση και την απώλεια μνήμης».

Οι πολυφαινόλες, συστατικά τα οποία βρίσκονται στα μούρα βοηθούν ορισμένα κύτταρα στην εκκαθάριση τοξικών πρωτεϊνών, που συνδέονται με την γήρανση, σχετίζονται με την απώλεια μνήμης, αλλά και με άλλα συμπτώματα ψυχικής παρακμής.

Ο Δρ. Πουλούζ πρόσθεσε: «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι πολυφαινολές, συστατικά τα οποία βρίσκονται στα συγκεκριμένα φρούτα, έχουν άριστα αποτελέσματα για γερή μνήμη, υγεία και τόνωση».

Πηγή: Daily Telegraph

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline