Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αύξηση αριθμού γυναικών που εγκληματούν στην Αυστραλία
Αύξηση αριθμού γυναικών που εγκληματούν στην Αυστραλία

Αύξηση αριθμού γυναικών που εγκληματούν στην Αυστραλία

  • June 17, 2010
  • 0 Likes
  • 11 Views
  • 0 Comments

Υπάρχουν πλέον περισσότερες γυναίκες στα πανεπιστήμια της Αυστραλίας από ό,τι άνδρες, υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε υψηλές θέσεις στην Αυστραλία από ποτέ άλλοτε–και υπάρχουν επίσης περισσότερες γυναίκες από ποτέ που προσάγονται σε δίκες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για βίαια εγκλήματα.

Στοιχεία της Υπηρεσίας Εγκληματολογικής Στατιστικής καταδεικνύουν ότι η εμπλοκή γυναικών σε βίαια εγκλήματα αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 15% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα αντίστοιχα στα οποία σημειώνεται συμμετοχή ανδρών παραμένουν σχετικά σταθερά.

Το φαινόμενο ασφαλώς δεν αφορά μόνο την Αυστραλία.

Το συμβούλιο για την παραβατικότητα των ανηλίκων στη Βρετανία αναφέρει ότι οι προσωπικές, βίαιες επιθέσεις από κορίτσια αυξήθηκαν κατά 48% από το 2003 ως το 2008, και πλέον στο 25% των βίαιων επιθέσεων στη Βρετανία ενέχονται γυναίκες.

Πλέον δεν ισχύει το ότι οι γυναίκες συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους άνδρες“, σχολίασε ο Πίτερ Φόρστερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κάρολος Δαρβίνος. “Παλιότερα μια από τις μεγαλύτερες διαφορές ήταν πως οι γυναίκες ήταν πιο ψύχραιμες, ήταν ειρηνοποιοί. Όχι πια”, ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους ανδρόγυνη.

Ο Φόρστερ εκτίμησε ότι είναι μύθος το ότι τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κάνουν τους άνδρες επιθετικότερους και τα χαμηλότερα τις γυναίκες πιο παθητικές. Υπέθεσε ότι ίσως η τάση να οφείλεται στην προσπάθεια των γυναικών να αποκτήσουν περισσότερη ισότητα και στο πεδίο της σεξουαλικότητας.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline