Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυστραλία: Περιτομή γυναικείων οργάνων
Αυστραλία: Περιτομή γυναικείων οργάνων

Αυστραλία: Περιτομή γυναικείων οργάνων

  • February 18, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Το ότι η πράξη αυτή απαγορεύεται στην Αυστραλία διά νόμου, εδώ και 20 χρόνια, δε φαίνεται να έχει κάνει μεγάλη διαφορά, δεδομένου ότι, σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, μόνο στο Melbourne Royal Women’s Hospital εντοπίζονται κάθε χρόνο 600 – 700 γυναίκες στις οποίες έχει γίνει περιτομή των γεννητικών τους οργάνων.

Είναι γνωστό ότι στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και σε ορισμένα μέρη της Ασίας, η περιτομή των γυναικείων γεννητικών οργάνων γίνεται σε περίπου τρία εκατομμύρια κορίτσια το χρόνο. Πρόκειται για μία πανάρχαια συνήθεια η οποία, όπως φαίνεται, βρήκε τον δρόμο της και στην Αυστραλία.

Όπως θα πει ο Δρ. Τεντ Γουϊβερ, από το Royal Australian and New Zealand College of Obstetricians and Gynaecologists, “υπάρχουν έγκυρα στοιχεία ότι εφαρμόζεται και στην Αυστραλία. Επειδή όμως η πρακτική αυτή είναι παράνομη, είναι δύσκολο να εντοπιστεί σ’ όλο της το μέγεθος. Υπάρχουν εντούτοις, επίσημες αναφορές για παιδιά που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, λόγω περιπλοκών που συνέβησαν κατά την περιτομή”.

Ο ίδιος θα πει ότι πρόκειται για κάτι που δεν μπορείς να απαγορεύσεις, γιατί κινδυνεύεις να απομακρύνεις τις γυναίκες που ανήκουν σ’ αυτήν την κουλτούρα, ακόμη περισσότερο. Εκείνο που χρειάζεται είναι διαφώτιση, χειραφέτηση των γυναικών και συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση. Σίγουρα, θα πει, δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη.

Πηγή:   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline