Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυστραλία: Εισηγήσεις στην κυβέρνηση για να επιτραπεί στις γυναίκες να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους
Αυστραλία:  Εισηγήσεις στην κυβέρνηση για να επιτραπεί στις γυναίκες να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους

Αυστραλία: Εισηγήσεις στην κυβέρνηση για να επιτραπεί στις γυναίκες να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους

  • March 22, 2010
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Ζευγάρια στην Αυστραλία που κάνουν θεραπεία για να αποκτήσουν παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης ενδέχεται να μπορούν να επιλέγουν και το φύλο του παιδιού τους, αν η κυβέρνηση δεχθεί τις εισηγήσεις που της γίνονται.

Η επιλογή φύλου στην Αυστραλία επιτρέπεται μόνο αν υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί γενετικά μια ασθένεια.

Ο καθηγητής Γκαμπ Κόβακς, επικεφαλής της κλινικής Monash IVF, λέει πως αν οι επίδοξοι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν επιπλέον 15.000 δολάρια για την επιλογή του φύλου, τότε η απαγόρευση θα πρέπει να αρθεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πολλοί γονείς πηγαίνουν στο εξωτερικό, όπου μπορούν να επιλέξουν το φύλο.

Ο κορυφαίος Αυστραλός επιστήμονας σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), καθηγητής Μ. Τσάπμαν επίσης ζητά να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία στην Αυστραλία για να μπορούν τα ζευγάρια να επιλέγουν το φύλο του παιδιού τους. «Έτσι», είπε, «θα υπάρχει και ισορροπία στις οικογένειές τους».

Η δήλωση αυτή του καθηγητή Τσάπμαν έγινε μετά την αποκάλυψη ότι γυναίκες της Αυστραλίας, οι οποίες θέλουν να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι διατεθειμένες να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Αν και επιλογή του φύλου του εμβρύου που μία μητέρα πρόκειται να φέρει στη ζωή απαγορεύεται στην Αυστραλία, κλινικές της χώρας που ειδικεύονται στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, συνεργάζονται με παρόμοιες κλινικές στην Ταϊλάνδη και στέλνουν εκεί τις πελάτισσές τους.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας, Νίκολα Ρόξον, δήλωσε πως «για την ώρα η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να άρει την απαγόρευση».

Πηγή:   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline