Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυξητική χειλεοπλαστική
Αυξητική χειλεοπλαστική

Αυξητική χειλεοπλαστική

  • May 12, 2010
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Ο Δρ. Νώντας Καποσίτας M.D,PhD, Πλαστικός Χειρουργός, εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago,USA, μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) και της International Society of Plastic Surgery (ISAPS) εξηγεί στο Υγείαonline.gr, την δυνατότητα τεχνικής μεθόδου, αυξητικής χειλέων.

Το στόμα είναι το πιο εντυπωσιακό σημείο του προσώπου. Αποτελεί το σημείο έκφρασης των συναισθημάτων και μπορεί να είναι όμορφο και χαρούμενο έως  άσχημο και λυπημένο. Το στόμα για κάθε γυναίκα αποτελεί σημείο έλξης και επιθυμίας και απεναντίας μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα της αποστροφής ή της απέχθειας. Το χείλος  μπορεί να είναι παχύ  με προβολή όπως είναι σε κάποιες φυλές η λεπτό και αδύνατο όπως είναι σε κάποιες άλλες.

Το δημοφιλές σχήμα σήμερα είναι τα αισθησιακά και ελκυστικά χείλη. Ένα πλήρες, φρέσκο και προβολικό χείλος και στόμα είναι αυτό που ονειρεύονται αρκετές νέες αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σ’ όλο τον κόσμο μπορεί να έχουν:

Α. Προσωρινά αποτελέσματα

1. Τα ενέσιμα υλικά. Τα ενθέματα αυτά  είναι σε υγρή μορφή (υαλουρονικό οξύ η λίπος κλπ,.).Πολλές φορές οι γυναίκες φοβούνται για το αποτέλεσμα της πλαστικής των χειλιών και προτιμούν αυτή την λύση για ξεκίνημα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υπο-αλλεργικό υλικό που απορροφάται σε 4-5 μήνες. Αυτή η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με την συνεργασία της γυναίκας συμμετέχοντας πολλές φορές με την γνώμη της. Το λίπος γίνεται στην κλινική με τοπική αναισθησία και έχει το ίδιο μειονέκτημα  με το υαλουρονικό ότι απορροφάται υγρά υλικά δείχνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να το επαναλαμβάνει κανείς για να διατηρεί το αποτέλεσμα.

2. Τα δερματικά και χοριο-λιπώδη αυτομοσχεύματα συχνά δίνουν όχι πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα και δεν έχουν ευρεία χρήση (απορροφούνται ). Χρησιμοποιούνται όμως σε κάποιες περιπτώσεις.

Β. Μόνιμα αποτελέσματα

Κατ’ αρχήν η υγρή σιλικόνη έχει καταργηθεί διότι δημιουργούσε προβλήματα. Τα συμπαγή συνθετικά μοσχεύματα όπως Gore-Tex κλπ,.. παρά τα αρχικά καλά αποτελέσματα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως. Τα υπόλοιπα ενέσιμα  μόνιμα υλικά δεν έχουν αποδείξει ακόμα την μακροχρόνια ασφάλεια τους και δεν χρησιμοποιούνται ευρέως.

Aiache Technique (Beverly Hills,Los Angeles): Πρόκειται για μια εξέλιξη της τεχνικής του W-plasty και αποτελεί μια λύση  χειρουργική, μόνιμη, και με πολύ καλά αποτελέσματα .Η  επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται η γυναίκα να παραμείνει στην κλινική. Πάντα κάνουμε ένα προεγχειρητικό έλεγχο όπως σ’ όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Η επέμβαση δεν έχει εξωτερικές τομές και όλη η διαδικασία γίνεται μέσα από τον βλεννογόνο του στόματος. Υπάρχει ένα οίδημα για 3-4 ημέρες που υποχωρεί σταδιακά. Η ασθενής τρώει μαλακές και υγρές τροφές τις πρώτες ημέρες και τα ράμματα αφαιρούνται σε 6 ημέρες. Οι καπνίστριες πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα μερικές ημέρες πριν και μετά την επέμβαση

Δρ. Νώντας Καποσίτας M.D,PhD
Πλαστικός Χειρουργός εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago,USA
μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) και της International Society of Plastic Surgery (ISAPS)

www.kapositas.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: