Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυξάνονται τα κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου
Αυξάνονται τα κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου

Αυξάνονται τα κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου

  • September 1, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Δύο ακόμη άτομα υπέκυψαν στη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον ιό σε 11.

Πρόκειται για δύο ηλικιωμένα άτομα, με υποκείμενα νοσήματα, εκ των οποίων το ένα απεβίωσε προχθές και το άλλο χθες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Χθες, διαγνώστηκαν 12 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη λοίμωξη έχει φτάσει τους 150.

Επίγειοι ψεκασμοί κατά του ιού του Δυτικού Νείλου

Επαναληπτικές επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση πραγματοποιήθηκαν χτες στη Νέα Μεσήμβρια και το Άδενδρο.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη, γίνεται για λόγους πρόληψης και είναι συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Οι κωνωποκτονίες πραγματοποιήθηκαν μετά από απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline