Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ανόρθωση Μαστών
Ανόρθωση Μαστών

Ανόρθωση Μαστών

  • May 7, 2010
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Ο Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Αισθητικός, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, την επεμβατική μέθοδο της ανόρθωσης μαστών (μαστοπηξία).

Πεσμένο στήθος είναι μια κοινή επίπτωση της μητρότητας, της γαλουχίας και της δύναμης της βαρύτητας αποτέλεσμα, που χειροτερεύει όπως περνούν τα χρόνια. Με την εγκυμοσύνη το στήθος μεγαλώνει και ο ινώδης σκελετός που το στηρίζει στο νεανικό του σχήμα σπάει και το δέρμα τεντώνει. Μετά την εγκυμοσύνη το στήθος μαζεύει μέσα στο χαλαρωμένο δέρμα και η βαρύτητα το τραβάει κάτω. Αυξομειώσεις του βάρους και το πέρασμα της ηλικίας έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. 

Τι μπορεί να γίνει;

Ενώ δεν είναι δυνατό να αλλαχτεί χειρουργικά ο ινώδης ιστός που στηρίζει τον μαστό, είναι δυνατό να ξαναφτιαχτεί το σχήμα του και να φαίνεται πιο νεανικό και περισσότερο σκληρό. Αυτή η επέμβαση ονομάζεται μαστοπηξία. Το χαλαρό δέρμα αφαιρείται, ο μαστός ξαναφτιάχνεται σε πιο κωνικό σχήμα, οι θηλές επανατοποθετούνται σε υψηλότερο επίπεδο, τόσο ώστε να βρίσκονται στο ιδεατό ύψος για ένα νεανικό μαστό.

Κατά την μαστοπηξία επίσης, μπορεί να μειωθεί το μέγεθος της περιθηλαίας άλω (το πιο σκούρο δέρμα που περιβάλλει την θηλή). Εάν οι μαστοί εκτός από πεσμένοι είναι και μικροί, τότε το μέγεθος τους μπορεί να αυξηθεί με την τοποθέτηση ενθεμμάτων σιλικόνης.

Πολλές γυναίκες ζητούν να κάνουν μαστοπηξία όταν δεν σκοπεύουν να κάνουν άλλα παιδιά, αλλά δεν υπάρχει αντένδειξη για νεότερες γυναίκες που δεν είχαν προηγούμενες εγκυμοσύνες. Με αυτήν την επέμβαση δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για μελλοντική εγκυμοσύνη και συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα;

Είναι μια πολύ καλή επέμβαση για να βελτιωθεί η εμφάνιση του πεσμένου στήθους, αλλάζοντας το σχήμα του και ανορθώνοντας το.

Όπως είναι αναμενόμενο αυτό θα αφήσει κάποιες τομές αμέσως μετά την επέμβαση. Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι η τεχνική της “κάθετης μικρής τομής”.

Τα χαρακτηριστικά της είναι:

1. Η μικρή τομή σε σχέση με την παραδοσιακή τεχνική (50% μικρότερη από την κλασσική τομή)
2. Καλύτερο σχήμα και για περισσότερο χρόνο.

Ποιοί είναι οι περιορισμοί;

Η ανόρθωση από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τον όγκο του στήθους για αυτό αν η ασθενής θέλει γεμάτο στήθος πάνω από την θηλή μπορεί να είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ενθεμμάτων σιλικόνης.

Χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο;

Η ανόρθωση στήθους είναι χειρουργείο ημέρας πού γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία. Η ασθενής πηγαίνει σπίτι της το ίδιο βράδυ  παίρνοντας τα κατάλληλα αναλγητικά. Όπως και με όλες τις άλλες κοσμητικές επεμβάσεις δεν είναι αποδεκτό πλέον  να πονάει καθόλου.

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Πολύ γρήγορα (μετά από 2-3 ημέρες) η ασθενής μπορεί να γυρίσει σε δουλειά γραφείου και μετά από δύο εβδομάδες τα τραύματα έχουν επουλωθεί, και επανέρχεται πλήρως σε κάθε δραστηριότητα.

Η παραπάνω επεμβάσεις, όπως και οποιαδήποτε άλλη επεμβατική μέθοδο, πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS
Αισθητικός, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

www.athensplasticsurgery.gr


Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: