Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αναδρομική έκθεση αφίσας από το ΚΕΘΕΑ
Αναδρομική έκθεση αφίσας από το ΚΕΘΕΑ

Αναδρομική έκθεση αφίσας από το ΚΕΘΕΑ

  • November 19, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Δελτίο Τύπου: Happy Rebirthday. Αναδρομική έκθεση αφίσας ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) διοργανώνει αναδρομική έκθεση αφίσας υπό τον τίτλο “Happy Rebirthday” με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα, 1 – 10 Δεκεμβρίου.

Παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία  μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Οι αφίσες της έκθεσης αποτελούν το υλικό εικονογράφησης του ετήσιου ημερολογίου του ΚΕΘΕΑ για το 2011, το οποίο τυπώνεται στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ, την παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη των προγραμμάτων και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ. Το ημερολόγιο θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο της έκθεσης.

Χώρος: Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο)
Διάρκεια: 1 – 10 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή 10 – 4 και Σάββατο 10 – 2
Απογεύματα: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6:30 – 9

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: Ελευθεροτυπία, Μελωδία FM, aftodioikisi.gr, forfree.gr
Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση  της Στοάς του Βιβλίου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ, τηλέφωνο 2109241993- 6, καθώς και στο info@kethea.gr

Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ
Σορβόλου 24, 116 36 Αθήνα
tel: 2109241993-6 – fax: 2109241986

www.kethea.gr

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline