Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ένας στους δέκα κατοίκους του Χονγκ Κονγκ είναι υποχόνδριος
Ένας στους δέκα κατοίκους του Χονγκ Κονγκ είναι υποχόνδριος

Ένας στους δέκα κατοίκους του Χονγκ Κονγκ είναι υποχόνδριος

  • September 27, 2010
  • 0 Likes
  • 19 Views
  • 0 Comments

Στους δέκα ενήλικες κατοίκους του Χονγκ Κονγκ τουλάχιστον ένας είναι υποχόνδριος και πιστεύει ότι υποφέρει από κάποια σοβαρή ασθένεια, αποκαλύπτει σχετική έρευνα.

Οι ερευνητές του Κινεζικού Πανεπιστημίου εκτιμούν ότι 570.000 ενήλικοι ή το 11% του πληθυσμού είναι υποχόνδριοι ή υποφέρουν από κάποιο χρόνιο μη φυσιολογικό άγχος.

Οι πάσχοντες έχουν παγιδευτεί σε ένα “φαύλο κύκλο” όπου το άγχος για την υποτιθέμενη ασθένειά τους τούς καθιστά ανίκανους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας φυσιολογικής απασχόλησης ή στις εργασιακές τους ευθύνες.

Οι ενήλικοι ηλικίας από 45 έως 54 είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να γίνουν υποχόνδριοι και περίπου το 1/3 εξ αυτών υποφέρουν από προβλήματα ύπνου και το 27% από χρόνια κόπωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη σε δείγμα 3.000 ανθρώπων.

Ορισμένοι υποχόνδριοι περιφέρουν τα υποθετικά τους συμπτώματα από γιατρό σε γιατρό και προσπαθούν να αποδείξουν ότι όντως πάσχουν από κάποια πολλή σοβαρή ασθένεια, όπως ο καρκίνος.

“Η υποχονδριακή συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει μεγάλες διαταραχές στην καθημερινή ζωή”, δηλώνει ο καθηγητής Λι Σινγκ, επικεφαλής του πανεπιστημιακού κέντρου για τη μελέτη των διαταραχών συμπεριφοράς, που διεξήγαγε την έρευνα.

“Οι γιατροί πρέπει να αναπτύξουν μια υποστηρικτική σχέση με τον “ασθενή“ τους και να τον βοηθήσουν να μειώσει τις μη αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις και την “αγορά γιατρών““.

Πηγή: Deutsche Presse-Agentur


Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline