Εκτύπωση
Κατηγορία: Αλλεργιολογία
Εμφανίσεις: 2343

altΤα βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο πεπτικό σύστημα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των αλλεργιών, υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σύμφωνα με το BBC.

Μελέτες σε ποντίκια έχουν δείξει ότι τα βακτηρία θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τις αλλεργίες φιστικιών και οι επιστήμονες ελπίζουν να συμπιέσουν βακτήρια σε μορφή χαπιών ή να αναπαράγουν βακτηρία, χρησιμοποιώντας ένα φάρμακο για τη θεραπεία των αλλεργιών.

Διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των βακτηρίων που ζουν εντός ή επί του ανθρώπινου σώματος είναι δέκα φορές υψηλότερος από εκείνον των κυττάρων που απαρτίζουν το ανθρώπινο σώμα.

Οι αμερικανοί ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια που είχαν ανατραφεί σε αποστειρωμένο περιβάλλον, χωρίς ίχνος βακτηρίου στο γαστρεντερικό τους σύστημα. Τα πειραματόζωα είχαν ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση στα φιστίκια, αλλεργία που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή πολλών ανθρώπων. alt Οι επιστήμονες θέλησαν να δουν αν η προσθήκη διαφόρων ειδών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα των τρωκτικών θα προκαλούσε κάποια αντίδραση. Μόνο τα κλωστρίδια ήταν ικανά να προλάβουν την αλλεργική αντίδραση στα φιστίκια.

«Το πρώτο βήμα για ένα αλλεργιογόνο είναι να αποκτήσει πρόσβαση στην αιματική κυκλοφορία. Η παρουσία των κλωστριδίων εμποδίσει τα αλλεργιογόνα να μπουν στην αιματική ροή. Τα κλωστρίδια είναι γνωστό ότι σχετίζονται άμεσα με το εντερικό τοίχωμα. Πρόκειται για «σπόρους» που δύσκολα μπορούμε να διαχειριστούμε, αλλά πιστεύω ότι είναι ιδανικοί υποψήφιοι για να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο για τις διατροφικές αλλεργίες», αναφέρει η Δρ Κάθριν Νάγκλερ, επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: BBC

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline