Εκτύπωση
Κατηγορία: Άθληση και Υγεία
Εμφανίσεις: 1658
Σίγουρα δεν το χεις ξανακούσει αυτό. Δεν είναι πάντως κάτι περίπλοκο. Είναι απλό. Πρόκειται για την «ασθένεια» του καθισιού.
         
Όχι με την έννοια της τεμπελιάς. Αλλά με την έννοια της καθιστικής ζωής. Συνήθως γιατί η δουλειά σου το απαιτεί. Αν δουλεύεις σε μια διαφημιστική ή όποια δουλειά γίνεται μέσω διαδικτύου, τότε είναι πιθανό να συμπληρώνεις ένα 7ωρο το λιγότερο καθιστός. Κάτι τέτοιο μοιάζει ακίνδυνο, αλλά δεν είναι.
         
Πέρα από το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές δεν έχεις τη σωστή στάση σώματος και όλο και κάποιο πρόβλημα στη μέση ή την πλάτη θα προκύψει, η καθιστική ζωή ανοίγει την πόρτα σε μια σειρά από άλλες ασθένειες. Καρδιακά προβλήματα, διαβήτης, καρκίνος, πρόωρος θάνατος. Ακούγονται υπερβολικά, αλλά δεν είναι. Μέχρι και αύξηση της πίεσης του αίματος μπορεί να προκληθεί.
         
Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις να μην υπερβαίνεις τις 3 ώρες συνεχόμενα σε καρέκλα. Να κάνεις 10λεπτα διαλείμματα με περπάτημα. Οι περισσότεροι την πατάνε γιατί ξεχνιούνται και από την πίεση της δουλειάς έχει περάσει ένα 6ωρο χωρίς να σηκώσουν το βλέμμα.  Βάλε ένα χρονόμετρο ή κάποιον να σου το υπενθυμίζει.
         
Πηγή: Webmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline