Υπάρχει μια κατηγορία αθλητών οι οποίοι απασχολούνται με το άθλημα του τρίαθλου.

Το άθλημα αυτό είναι εξαιρετικά απαιτητικό, αφού συνίσταται στο τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων (μαραθώνιος), κολύμβηση (5 χιλιόμετρα) και ποδηλασία (διαδρομή περίπου 200 χλμ.). Οι αθλητές που συμμετέχουν στο άθλημα αυτό, πολύ συχνά θέτουν το σώμα τους στα όρια του.
       
Όμως, πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για το τι παρέχει στα άτομα αυτά αυτές τις εξαιρετικές ικανότητες. Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ανακάλυψε μια πιθανή εξήγηση. Η ομάδα αυτή βρήκε ότι οι αθλητές του τριάθλου αισθάνονται πολύ λιγότερο τον πόνο, απ' ότι οι υπόλοιποι αθλητές.
    
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό Pain. Όπως δηλώνουν οι ερευνητές, οι αθλητές αυτοί αξιολογούν τον πόνο σε πολύ μικρότερη ένταση από τους υπόλοιπους, τον ανέχονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν  την ικανότητα να τον εμποδίσουν να εκδηλωθεί καλύτερα από τους υπόλοιπους αθλητές.
    
Επίσης, οι ερευνητές πιστεύουν ότι, κάτω από αυτές τις διαφορές, υπάρχουν φυσιολογικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που μπορούν να εξηγήσουν αυτές τις ικανότητες των τριαθλητών.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline