Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αναφέρουν ότι οι άνδρες που κατά τη νεανική τους ηλικία υποβάλλονταν σε έντονες σωματικές ασκήσεις, εμφανίζουν μικρότερο κίνδυνο επιληψίας αργότερα στη ζωή τους.
    
«Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι που η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί τον εγκέφαλο και μειώνει τον κίνδυνο για ασθένειες του εγκεφάλου», τονίζει η συγγραφέας της μελέτης Elinor Ben-Menachem PhD MD. «Αυτή είναι η πρώτη μελέτη σε ανθρώπους, η οποία δείχνει ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει επίσης τον κίνδυνο της επιληψίας, η οποία μπορεί να εξουθενώσει το άτομο και είναι επικίνδυνη για τη ζωή».
    
Στη μελέτη, συμμετείχαν 1, 17 εκατομμύρια άνδρες. Η αναλογία των ανδρών με υψηλό επίπεδο σωματικής εξάσκησης οι οποίοι παρουσίασαν επιληψία ήταν 0, 48%, έναντι εκείνων που ήσαν μέτριας σωματικής εξάσκησης και οι οποίοι παρουσίασαν ποσοστό επιληψίας 0,62%, και τέλος, εκείνων που ήταν χαμηλού επιπέδου σωματικής άσκησης και το ποσοστό τους ήταν 1,09%.

Πηγή: Υγείαonline.gr
         
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline