• Αρχική
  • Τα πάντα για την υγεία
  • Ιατρικές Ειδήσεις
Αν θέλετε να μείνετε αδύνατοι, μην πολυ-κάνετε παρέα με χοντρούς φίλους γιατί θα παχύνετε κι εσείς. Αυτό είναι το πρωτότυπο συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει στενή συσχέτιση ανάμεσα στο βάρος των εφήβων και σε αυτό των…κολλητών τους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, δηλαδή

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τα βιολογικά (οργανικά) τρόφιμα δεν έχουν περισσότερα διατροφικά οφέλη από άποψη υγείας σε σχέση με τα κανονικά τρόφιμα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των υποστηρικτών των βιολογικών προϊόντων. Η μελέτη, με υπεύθυνο τον δρα Άλαν Ντάνγκουρ, έγινε -για λογαριασμό της βρετανικής κρατικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων- από την έγκυρη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο εξίσου έγκυρο ιατρικό αμερικανικό περιοδικό για θέματα διατροφής "American Journal of Clinical Nutrition", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το BBC και τους "Τάιμς" του Λονδίνου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το γάλα προσθέτει χρόνια ζωής. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας βρετανών επιστημόνων, που διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν γάλα τακτικά, μειώνουν κατά 15% - 20% τις πιθανότητές τους να πεθάνουν από καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο ή διαβήτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το άγχος αν θα μπορέσει κάποιος να πληρώσει τους λογαριασμούς του, μπορεί να του προσθέσει κιλά. Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, που είναι πιο επιρρεπή στην αύξηση του βάρους τους, σε σχέση με τους αγχωμένους, που όμως έχουν κανονικό βάρος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Όχι απαραίτητα, σύμφωνα με την δρα Γουέντυ Ρέποβιτς, αθλητική φυσιολόγο στο Ανατολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στην Σάϊεν, η οποία σε πρόσφατο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής έβαλε τα δυνατά της για να αντικρούσει αυτές και μερικές ακόμα ευρέως διαδεδομένες αναληθείς πεποιθήσεις για την διατροφή.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Νέα μελέτη του Plymouth’s Peninsula Medical School, δείχνει ότι η παχυσαρκία κληροδοτείται από τις μητέρες στις κόρες και από τους πατέρες στους γιούς. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί το έναυσμα για τη χάραξη νέας πολιτικής της αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Oι άνθρωποι που είναι φορείς παραλλαγής ενός γονιδίου που σχετίζεται με την παχυσαρκία, καταναλώνουν 100 θερμίδες περισσότερες ανά γεύμα. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γονιδίου FTO, φορείς του οποίου θεωρείται ότι είναι το 63% των ανθρώπων.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Από όλες τις τροφές που τρώμε οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που προκαλούν την μεγαλύτερη σύγχυση στους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να περιορίσουμε τα προσλαμβανόμενα λίπη, όπως επίσης ότι πρέπει να τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Τι γίνεται όμως με τους υδατάνθρακες; Πρέπει να τους βλέπουμε σαν εχθρούς ή σαν φίλους;

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί για να κινείται! Το να είναι κάποιος σωματικά δραστήριος μπορεί να προσφέρει οφέλη στη φυσιολογία του οργανισμού, αλλά και μια σειρά από κοινωνικά και ψυxικά οφέλη. Νέες συστάσεις έχουν εκδοθεί για να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους να επιτύχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω αύξησης της σωματικής τους δραστηριότητας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με συναδέλφους στην Ιαπωνία και τη Γερμανία, ανέπτυξαν ντομάτες που είναι τρεις φορές πλουσιότερες από τις κανονικές σε β-καροτένιο, ένα απαραίτητο συστατικό για την υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Όσοι πίνουν ένα ποτήρι άπαχο γάλα το πρωί έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα περιττά κιλά τους, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων. Οι ερευνητές μελέτησαν παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες.  Σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα που έπιναν γάλα το πρωί, το μεσημέρι κατανάλωναν 50% λιγότερες θερμίδες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο πιθανό, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας, να αναπτύξουν καρκίνο, αν και αυτό δεν ισχύει εξίσου για όλες τις μορφές της θανατηφόρας ασθένειας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Πολλοί πολιτισμοί έχουν κατατάξει σε πολύ υψηλή θέση τα καφεϊνούχα τρόφιμα και ποτά. Η καφεΐνη είναι ένα από τα καλύτερα μελετημένα συστατικά των τροφίμων, αλλά η επιστημονική έρευνα δεν έχει εξαντλήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή. Στο παρόν άρθρο θα

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που γίνονται για την παχυσαρκία ενδεχομένως μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες, αλλά όχι και στους άνδρες. Μελέτη Σουηδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο Lancet Oncology, δείχνει ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους εγχειρήσεις εμφανίζουν 42% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ορισμένα πολύτιμα πράγματα βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε. Σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη, το κοινό ξύδι, που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα μας, δικαιολογημένα έχει την παραδοσιακή φήμη ότι κάνει καλό στην υγεία, επειδή όντως βοηθά

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο UCLA των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσίασαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης, από την οποία αποδεικνύεται ότι, το ταπεινό μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά για την πρόληψη φλεγμονών του αναπνευστικού συστήματος, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν «τη μεσογειακή δίαιτα» ζουν περισσότερο από άλλους Ευρωπαίους. Ποια είναι, λοιπόν, ακριβώς η μεσογειακή δίαιτα και πώς ασκεί αυτήν τη θεαματική επίδραση;

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Όλοι γνωρίζουμε  ότι τα μικρόβια συμμετέχουν στην αλλοίωση των τροφίμων και στην τροφική δηλητηρίαση. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι, εκτός από αυτά τα επιβλαβή βακτήρια (παθογόνα), υπάρχουν και ευεργετικοί μικροοργανισμοί, ουσιώδεις

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Νέες μέθοδοι, βασισμένες στο DNA, για την ανίχνευση και τον προσδιορισμό παθογόνων μικρόβιων προσφέρουν οφέλη τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές. Η μικροβιολογική ασφάλεια των τροφίμων συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Για πολλούς Ευρωπαίους που είναι πολυάσχολοι και δεν έχουν χρόνο για να ψωνίσουν ή να μαγειρέψουν, ένας αυξανόμενος αριθμός γευμάτων καταναλώνεται  ή προετοιμάζεται εκτός σπιτιού. Πιθανότατα, το πρόγευμα καταναλώνεται  στο δρόμο για τη δουλειά, το

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο