• Αρχική
  • Τα πάντα για την υγεία
  • Ιατρικές Ειδήσεις
Ένας από τους βασικούς κανόνες της διατροφής είναι ότι όταν τρώμε ψάρια και γενικά θαλασσινά, δεν τα συνοδεύουμε με κόκκινο αλλά με άσπρο κρασί. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τώρα ότι αυτό κυρίως συμβαίνει, επειδή το κόκκινο κρασί ενισχύει τη γεύση της…ψαρίλας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αυξημένο είναι το ποσοστό των νέων και των εφήβων στην Κύπρο, το οποίο αντιμετωπίζει διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία με το πρόβλημα να είναι εξίσου σοβαρό με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργείου Υγείας με θέμα τις διατροφικές διαταραχές.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Oι άνθρωποι που πίνουν καθημερινά πολύ νερό τείνουν να τρέφονται περισσότερο υγιεινά. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή στις Βρυξέλλες ξεκίνησε πρόσφατα μια καμπάνια, ώστε να ευαισθητοποιήσει του νέους στο να προσέχουν το τι τρώνε αλλά και στο να αθλούνται περισσότερο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι κάτοικοι της Αυστραλίας στρέφονται στα φτηνά, έτοιμα φαγητά και στην μπύρα προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Aν έχετε έστω και έναν φίλο ο οποίος αν και τρώει συνεχώς δεν «βάζει» γραμμάριο, τότε είναι πολύ πιθανό να δείτε τη ζυγαριά σας να ανεβαίνει. Aυτό αποκαλύπτει έρευνα Aμερικανών επιστημόνων.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η κατανάλωση λειτουργικών τροφίμων, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με φυτικές στανόλες ή στερόλες, μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ποσοστό 30%.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Tα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκοι ως ενήλικες. Oι επιστήμονες βασίστηκαν σε μία μελέτη που διεξήχθη τη δεκαετία του 70 στη Bρετανία (British Birth Cohort Study).

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η φρουκτόζη, η οποία υπάρχει στα φρούτα και στους χυμούς, μπορεί να είναι αιτία της παιδικής παχυσαρκίας, αναφέρει νέα έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μπορεί η ώρα που τρώμε να επηρεάζει το σωματικό μας βάρος; Ναι, απαντούν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι μετά από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια βρήκαν ότι όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από ό,τι αν τρώμε νωρίτερα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για την απώλεια βάρους των παχύσαρκων παιδιών απ΄ό,τι η επίσκεψή τους σε γιατρό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Ερευνας για την Υγεία των Παιδιών στη Μελβούρνη που δημοσιεύονται σήμερα στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Oι άνθρωποι που έχουν πολλά χρέη εμφανίζουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αναφέρουν Γερμανοί ερευνητές.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι δίαιτες που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες ενδεχομένως θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία. Αμερικανική μελέτη σε ποντίκια δείχνει ότι το συγκεκριμένο διατροφικό μοντέλο συμβάλλει στην εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών (αθηροσκλήρυνση), αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη αμερικανών επιστημόνων, η οποία κάνει λόγο για διπλάσια απώλεια κιλών για τους ανθρώπους που διατηρούν ημερολόγιο διατροφής για περισσότερο από έξι μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Eίναι γνωστό ότι εάν παραλείψουμε το πρωινό γεύμα θα καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νεώτερη μελέτη του Imperial College London εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, το σιτάρι ολικής αλέσεως, η βρώμη και η σίκαλη ολικής αλέσεως, δεν έχουν μόνο ωραία γεύση - προσφέρουν επίσης πιθανά οφέλη υγείας, συμπεριλαμβανομένων του μειωμένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μια νέα μελέτη επιστημόνων διαπίστωσε ότι η δίαιτα με χαμηλές θερμίδες, παρατείνει τη διαδικασία γήρανσης σε πιθήκους και θα μπορούσε να είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορεί να κάνει το ίδιο για τους ανθρώπους.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μία μελέτη το 1930 εξέταζε τις διατροφικές συνήθειες 4374 παιδιών. Σήμερα, οι ερευνητές έψαξαν και βρήκαν εκείνα τα παιδιά και ανέλυσαν τα τότε δεδομένα σε συνδυασμό με τη σημερινή κατάσταση της υγείας τους. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν πολύ σημαντικό.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Εκτός από γερά οστά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ενδεχομένως αυξάνουν και το προσδώκιμο ζωής. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μεγάλη Βρετανία και το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Queensland στην Αυστραλία, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος και τυριών είναι προστατευμένα από αιτίες θανάτου όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο