Αυστραλιανές εφημερίδες αναφέρονται στην ευεργετική δράση της Eλληνικής διατροφής, ειδικότερα των διαιτητικών συνηθειών της Κρήτης, στους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2.
Τα 10 πιο σημαντικά τρόφιμα που θα γνωρίσετε πιο κάτω αλφαβητικά, ενισχύουν την ευεξία του οργανισμού και μας κάνουν να είμαστε καλύτερα. Δοκιμάστε τα, για να διαπιστώσετε πως επηρεάζουν και τον δικό σας οργανισμό.
Η κατανάλωση ξηρών καρπών βοηθά στη μείωση του επιπέδου της χοληστερίνης, σύμφωνα με μια νέα Αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα ενδεχομένως να αυξάνουν τα επίπεδα της τελομεράσης, ενός ενζύμου που παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία ενάντια στη γήρανση των κυττάρων. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, η οποία κάνει λόγο για αύξηση έως και 29% των επιπέδων του ενζύμου στους ανθρώπους που ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή, είναι η κακή διατροφή και τα αποτελέσματά της. Η ανθυγιεινή διατροφή είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για παχυσαρκία, καρδιαγγειακές, ενδοκρινολογικές παθήσεις και προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα.
Στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων υγείας μπορεί να συμβάλει ένα εξατομικευμένο αιματολογικό τεστ, το οποίο ελέγχει τις τροφές που ενοχλούν χρόνια και ύπουλα στον ασθενή.
Άμεση σχέση με τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, τη νοσηρότητα και την πρόωρη γήρανση έχει η παχυσαρκία, η οποία αποτελεί παγκοσμίως αιτία ανησυχίας τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Η παχυσαρκία, η οποία εγκαθίσταται από την παιδική ηλικία, είναι ένας από τους λόγους που συνηγορούν στην προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δραστηριότητα από τη νεαρή ηλικία.
Μαθήματα για θέματα διατροφής και μεταβολισμού διοργανώνει μέσω Διαδικτύου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας. Πρόκειται για το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μεταβολισμός και Διατροφή», που ξεκινά απο τις 10 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου 2010.
Διεθνής έρευνα, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 500.000 άτομα, επιβεβαιώνει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου, διαγράφοντας 20 χρόνων διακηρύξεις επί του θέματος, του Παγκόσμιου Ιατρικού Οργανισμού.
Η παχυσαρκία έχει υπερβεί το κάπνισμα, ως η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου για πρώτη φορά στην Αυστραλία, οι δε εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι παντελώς ανέτοιμη για την επερχόμενη επίθεση ασθενειών που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος.
Tο παραπάνω βάρος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη Ιταλική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο παχύτερος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει.
Εδώ και πολύ καιρό, οι επιστήμονες πίστευαν ότι το οργανικό συστατικό αλλισίνη, το οποίο δίνει στο σκόρδο το χαρακτηριστικό του άρωμα και τη γεύση, δρα ως ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στον κόσμο. Όμως μέχρι τώρα δεν ήταν ξεκάθαρο το πώς ακριβώς δουλεύει η αλλισίνη ή πως συγκρίνεται με τα γνωστά αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και το συνένζυμο Q 10.
Διαστάσεις εξελισσόμενης επιδημίας παίρνει η παχυσαρκία στη χώρα μας, ενώ τα φάρμακα που κυκλοφορούν για την αντιμετώπισή της δεν θα προσφέρουν τη «μαγική λύση» στο πρόβλημα εάν δεν συνοδεύονται από την κατάλληλη υγιεινή διατροφή και άσκηση.
Έχει αποδειχθεί ότι πολλά συστατικά που υπάρχουν από τη φύση στα φυτικά έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Από τη στιγμή που απομονώθηκαν και συμπυκνώθηκαν, διάφορες από αυτές τις ενώσεις έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων που κυμαίνονται από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ώς τη χρόνια ηπατοπάθεια.
Οι ειδικοί γύρω από τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί η παχυσαρκία, προειδοποιούν τα νοσοκομεία της Αυστραλίας να προετοιμαστούν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» των παχύσαρκων ατόμων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται δραματικά.
Όσοι έχουν ευαισθησία στη γεύση του λίπους τείνουν να καταναλώνουν μικρές ποσότητες λιπαρών τροφίμων κι έτσι έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών που διαπίστωσε ότι η ανθρώπινη γλώσσα μπορεί να διακρίνει τις λιπαρές γεύσεις.
Αμερικανοί ερευνητές, ανησυχώντας από την επιδεινούμενη "επιδημία" παχυσαρκίας, υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιβληθεί ειδικός "φόρος παχυσαρκίας" στην κατανάλωση προϊόντων που παχαίνουν, όπως η πίτσα και τα αναψυκτικά.
H Ελληνική κουζίνα κερδίζει έδαφος στην Αυστραλία, όπως προκύπτει και από τελευταία δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα στην ελληνική κουζίνα και την επιρροή της στην Αυστραλία αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Mail.
Πολλοί γονείς και συγγενείς θεωρούν ένα στρουμπουλό μωρό ως ένδειξη υγείας, όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι το κρίσιμο "σημείο καμπής" για το εάν ένας ενήλικος θα γίνει παχύσαρκος, είναι το βάρος που είχε αποκτήσει μέχρι την ηλικία των δύο ετών.
Αν κουραστήκατε να ακολουθείτε όλες αυτές τις βασανιστικές δίαιτες και τα εξαντλητικά γυμναστήρια για να χάσετε κιλά, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι άλλο: να ζήσετε σε κάποιο ψηλό βουνό, αφού, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, η διαβίωση σε μεγάλο υψόμετρο μειώνει την όρεξη και επιταχύνει τον μεταβολισμό του οργανισμού και έτσι ο άνθρωπος χάνει κιλά.