Τα φρέσκα φρούτα είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.
                       
Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει πως η κατανάλωση φρούτων σε μορφή χυμού, παρέχει μεγαλύτερη προστασία και αποτελεσματικότητα από ότι όταν καταναλώνουμε το φρούτο φρέσκο.
    
Τα στοιχεία προκύπτουν από μελέτη που έκαναν ομάδα Γάλλων επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ της Γαλλίας για να συγκρίνουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των φρούτων σε σχέση με τους χυμούς. Σύμφωνα με στοιχεία του BBC, σε έκθεση της ερευνητικής ομάδας αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση των φρούτων σε χυμό έχει μεγαλύτερα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία μας, από ότι η κατανάλωση των φρέσκων φρούτων.     

Με την ολοκλήρωση της μελέτης εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας δήλωσε: "Αποδεικνύεται ότι οι φρέσκοι χυμοί φρούτων είναι πιο ευεργετικοί από ότι τα ίδια τα φρούτα, γιατί με αυτή την μελέτη καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι φρέσκοι χυμοί μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική προστασία του οργανισμού στην πρόληψη των καρδιοαγγειακών νοσημάτων".
    
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τα φρέσκα μήλα και σταφύλια έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε φαινόλες (αντιοξειδωτικές ιδιότητες), ενώ αντίθετα ο χυμός των κόκκινων σταφυλιών περιέχει 2,5 φορές περισσότερες φαινόλες από τον χυμό των μήλων.
    
Πηγή: Υγείαonline.gr
         
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline