Εκτύπωση
Κατηγορία: Διατροφολογία και Παχυσαρκία
Εμφανίσεις: 1707
Ένας από τους απαράβατους κανόνες της διάθεσης και δη της σεξουαλικής είναι να βρίσκεται το μυαλό σε μια κατάσταση που να μπορεί να υποτάξει και ταυτόχρονα να υποταχθεί.
         
Και τα δύο σε ισορροπία. Να μην υπερισχύει το ένα ή το άλλο. Να έχεις μια πνευματική κατάσταση εύθυμη, νοσταλγική, ανάλαφρη. Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε με την ζωή σου είτε με πράγματα που σου ξυπνούν αναμνήσεις.
         
Το πρώτο σκέλος δεν είναι ποτέ εύκολο. Ιδίως σήμερα. Το δεύτερο είναι τις περισσότερες φορές πιο εφικτό.
         
Ως προς την σεξουαλική διάθεση υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σου δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Που εδράζονται συνυφασμένα με ωραίες στιγμές στη μνήμη σου και η ανάσυρση τους σε χαλαρώνει απόλυτα. Η πιο συνηθισμένη κατηγορία που επιδρά με τέτοιον τρόπο είναι οι τροφές.
         
Για κάποιες όπως οι φράουλες ή τα οστρακοειδή γνωρίζουμε ότι έχουν αφροδισιακές ικανότητες. Δεν είναι τα μόνα. Υπάρχουν και άλλα που θα σε εκπλήξουν.
         
1. Χυμός ρόδι: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το International Journal of Impotence Research στο Μπέβερλι Χιλς, έδειξε ότι τα συστατικά του φρούτου βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, ιδίως προς την περιοχή του πέους. Άρα καταπολεμούν την στυτική δυσλειτουργία. Απλώς όταν το πιεις φρόντισε να το αραιώσεις με νερό, γιατί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχει μπορεί να μην φέρει αυτό το αποτέλεσμα.
         
2. Ζυμαρικά με πέστο: Ο ψευδάργυρος που περιέχεται στο κουκουνάρι (συστατικό της σάλτσας πέστο) αυξάνει το potential για τη γυναικεία λίμπιντο. Τα ζυμαρικά δημιουργούν απλώς μια σεξί εικόνα.
         
3. Καρπούζι: Θα μπορούσες να το αποκαλέσεις το βιάγκρα του εδάφους. Το λυκοπένιο που περιέχει είναι σε τέτοιες ποσότητες, ώστε η προδιάθεση ερεθισμού συγκεκριμένων περιοχών του σώματος επαυξάνεται κατά πολύ. Το καρπούζι επίσης έχει τοποθετηθεί τόσο όμορφα στο θυμικό, ώστε να ξυπνάει ωραία συναισθήματα ανεμελιές και νοσταλγίας.
         
4. Καφές: Ναι, δεν είναι μόνο για να μην είσαι τσιτωμένος το πρωί που ξυπνάς. Αποτελεί ένα τονωτικό που έχει αποδειχθεί από έρευνες - κυρίως σε θηλυκά ζώα - ότι ανεβάζει τη λίμπιντο. Ίσως γι΄αυτό η πιο συχνή ατάκα για πέσιμο είναι το «πάμε για ένα καφέ».
         
5. Σοκολάτα: Εντάξει, αυτό είναι by the book. Γνωστό τοις πάσι ότι η σοκολάτα έχει αφροδιακή ικανότητα. Η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι δύο ουσίες που τονώνονται κατά την κατανάλωση της σοκολάτας, οπότε το μυαλό βρίσκεται απόλυτα εκεί που πρέπει για να οδηγήσει το σώμα.
         
Πηγή: Mensfitness.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline