FOLLOW US    
  • Αρχική
  • Τα πάντα για την υγεία
  • Ιατρικές Ειδήσεις
Οι λάτρεις της σοκολάτας διαβάζοντας αυτή την είδηση θα έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι, γιατί μια νέα μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι ευεργετική για την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το αλκοόλ δημιουργεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πείνας, ενεργοποιώντας έτσι τα εγκεφαλικά σήματα που λένε στο σώμα ότι πρέπει να φάει περισσότερο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι δίαιτες που δίνουν έμφαση στις τροφές με χαμηλά λιπαρά, δεν οδηγούν μακροπρόθεσμα σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σχέση με άλλες δίαιτες υψηλότερων λιπαρών, όπως είναι η μεσογειακή διατροφή και η δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η διατροφή που είναι πλούσια σε κρέατα, αυξάνει τον κίνδυνο νεφροκυτταρικού καρκινώματος, ιδίως αν το κρέας μαγειρεύεται σε δυνατή φωτιά ή σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. ψησταριά, τηγάνισμα με ελάχιστο λάδι κ.α.), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι μπανάνες αποτελούν αγαπημένο φρούτο για πολλούς, ιδανικό για χυμούς, για ροφήματα πρωτεΐνης, για την παρασκευή παγωτού, ως γλυκό με επικάλυψη σοκολάτας και φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα ιδέες για να τις απολαύσεις κανείς.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στη λογική της αποτοξίνωσης από τη ζάχαρη, φαίνεται να έχουν εισέλθει για τα καλά οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας (Reuters/Ipsos). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.883 ενηλίκων που ζουν στις ΗΠΑ, κατά το χρονικό διάστημα 15-21 Ιανουαρίου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Νέα σουηδική επιστημονική εξέλιξη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα πράσινα λαχανικά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η παχυσαρκία των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχει φθάσει σε επίπεδα που προκαλούν «συναγερμό» και μετατρέπεται σε έναν «εφιάλτη με εκρηκτικές διαστάσεις» στις αναπτυσσόμενες χώρες

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μια πρόσθετη ουσία, το διοξείδιο του τιτανίου, γνωστό και ως Ε171, που χρησιμοποιείται ευρέως σε οδοντόπαστες, τρόφιμα και άλλα προϊόντα, μπορεί να είναι καρκινογόνο, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τα φρέσκα φρούτα είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ένα «χάπι ντομάτας» τη μέρα, το οποίο περιέχει την φυσική αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο, δρα προστατευτικά για το καρδιαγγειακό σύστημα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

«Ακόμα ένα ποτηράκι» μας προτρέπει το γνωστό ελληνικό άσμα, ωστόσο, το ένα ποτηράκι φέρνει το άλλο και τα πολλά ποτηράκια οδηγούν σε κακά …συναπαντήματα με τη ζυγαριά.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, μπορεί να ζήσετε περισσότερο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες των τροφών -σημαντικές για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας- βρίσκονται σε πολλά είδη φρούτων και λαχανικών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ισπανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού (ένα ποτήρι την ημέρα) μπορεί να βοηθήσει στην διάλυση του λίπους και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία ανάλυσαν τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που στύβεται από μηχανές σε επιχειρήσεις εστίασης.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA), που υπάρχουν κυρίως στα ψάρια και στα διατροφικά συμπληρώματα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, προστατεύοντας έτσι την καρδιά, ακόμη και όσων έχουν υψηλή χοληστερίνη ή υψηλά τριγλυκερίδια.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το κρεμμύδι είναι μέλος της οικογένειας Allium και είναι πλούσιο σε ενώσεις που περιέχουν θείο, ενώσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για την έντονη οσμή του και για πολλούς λόγους που προάγουν την υγεία στον οργανισμό μας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι άνθρωποι που κάνουν μέτρια κατανάλωση καφέ -τρεις έως πέντε καφέδες τη μέρα- έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα από διάφορες ασθένειες, σε σχέση με εκείνους που πίνουν από λίγο έως καθόλου καφέ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, μειώνει τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά σε ανθρώπους που ήδη έχουν καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο