• Αρχική
  • Τα πάντα για την υγεία
  • Ιατρικές Ειδήσεις
Η επανάκτηση βάρους μετά από μια δίαιτα είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει, προς μεγάλη απογοήτευσή τους. Όμως, αν και συνήθως αυτό αποδίδεται στους... πειρασμούς της διατροφής

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ισπανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού (ένα ποτήρι την ημέρα) μπορεί να βοηθήσει στην διάλυση του λίπους και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες ηλικίας άνω των 15 ετών (ποσοστό 56,3%), σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το σώμα χρειάζεται το λίπος για να λειτουργήσει σωστά, για την απορρόφηση των βιταμινών, για να έχει ενέργεια, για την προστασία των εσωτερικών οργάνων και για να μπορούν οι ορμόνες να βρίσκονται σε ισορροπία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κορεσμένων λιπαρών οξέων, που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο, στα άλλα πλήρη γαλακτοκομικά, καθώς και γενικότερα στις ζωικές τροφές, αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η ελιά είναι ένα αγαπημένο τρόφιμο των Ελλήνων και βασικό συστατικό της πολύτιμης Μεσογειακής διατροφής.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι σαλάτες και το σπανάκι, που πουλιούνται έτοιμα κομμένα μέσα σε πλαστική σακούλα, αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης από το βακτήριο σαλμονέλα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων στη Βρετανία, με τη συμμετοχή ενός νεαρού Έλληνα ερευνητή.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Χωρίς σημαντική αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων ή αν δεν αλλάξει ριζικά η διατροφή των ανθρώπων θα είναι αδύνατον να τραφεί ο πλανήτης το 2050 με αποκλειστικά βιολογικά αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Communications.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βρίσκεται άφθονο στις ντομάτες και στα προϊόντα τομάτας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

«Το κατακόκκινο ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή», σημειώνεται στη ιστοσελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη, διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι τροφές που καταναλώνουμε δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας, κι αυτό δεν είναι μυστικό, ωστόσο ανάλογα με τις τροφές, αλλά και τη στιγμή που καταναλώνονται, μπορεί να ωφελήσουν, μπορεί όμως και να φέρουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επιστροφή του Έλληνα καταναλωτή στο μαγείρεμα στο σπίτι διαπιστώνει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Μείωση τόσο της ολικής χοληστερόλης όσο και της LDL (κακής χοληστερόλης) κατά 5%, μετά από χρήση μαστίχας, καταδεικνύει ελληνική πιλοτική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείο της Χίου «Σκυλίτσειο»

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η Μάλτα είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία παχύσαρκων ενηλίκων κατοίκων, στο σύνολο του πληθυσμού της, ενώ η Ρουμανία βρίσκεται στο άλλο άκρο, καθώς φαίνεται ότι πλήττεται λιγότερο από όλες από αυτό το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ο οργανισμός του καθενός από εμάς είναι ελάχιστα γνώριμος. Οι περισσότεροι δεν έχουμε μάθει καλά το τι είμαστε και έχουμε πολλές περιοχές που δεν γνωρίζουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τον χάρτη της μακροβιότητας δημιούργησαν οι ερευνητές του ιταλικού ινστιτούτου Barilla Center for Food and Nutrition ταξιδεύοντας στα πέντε μέρη του πλανήτη όπου, σύμφωνα με πολλές μελέτες, οι κάτοικοί τους είναι αιωνόβιοι.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ευεργετική επίδραση στη στοματική υγεία έχει η μάσηση μαστίχας Χίου λόγω της αντιμικροβιακής, αντιφλεγμονώδους και αντιτερηδονικής της δράσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Το ένα τρίτο των Ελλήνων, 15 ετών και πάνω, δεν καταναλώνει ημερησίως φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014, που δημοσίευσε η Eurostat.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Για κάποιο λόγο τείνει να εξελιχθεί σε σημείο των καιρών, σε μόδα το να είσαι vegan. Προσέξτε. Δεν γίνεται από σαφή επιλογή για οικολογικούς λόγους.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι άνθρωποι που παίρνουν συμπληρώματα ασβεστίου, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας πλάκας στις αρτηρίες τους και συνεπώς, κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου καρδιαγγειακού προβλήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο