Ζούμε σε μια χώρα που όλοι οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό της μέλλον. Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα δεδομένο που ερείδεται από το ότι οι νέοι αρνούνται να κάνουν παιδιά ή προσπαθούν να το καθυστερήσουν όσο περισσότερο γίνεται, μέχρι να βρεθούν σε μια οικονομική σταθερότητα.
         
Αυτή η κατάσταση δεν έχει μόνο μία ανάγνωση. Η άλλη όψη του νομίσματος που έμενε κρυφή, φωτίζεται σήμερα από μια έρευνα του King's College του Λονδίνου.
         
Η γονιμοποίηση, εγκυμοσύνη και γέννα σε μια μεγαλύτερη ηλικία για τον άντρα θα έχει ως αποτέλεσμα οι κοινωνίες του μέλλοντος να απαρτίζονται από το μεγαλύτερο ποσοστών έξυπνων ανθρώπων στην ιστορία. Όπως αναφέρει το Geek Index του πανεπιστημίου, που ερεύνησε 15.000 δίδυμα παιδιά, όσο πιο μεγάλος είναι ο άντρας όταν γίνει μπαμπάς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το παιδί να γίνει geek. Ένα κράμα Λέοναρντ Χοφστάντερ και Σέλντον Κούπερ.
         
Η εξήγηση που δίνει η Μαγκνταλένα Γιανέτσκα, καθηγήτρια στο King's College, είναι ότι ένας πιο ώριμος πατέρας έχει γονιδιακή εμπειρία και οικονομική θέση που επιτρέπει στο παιδί πρόσβαση σε περισσότερα ερεθίσματα και πηγές γνώσης. Επιπλέον, σε τέτοιες ηλικίες γίνονται οι γενετικές μεταλλάξεις του σπέρματος, που λογικά έχει μερίδιο στο να γίνει το παιδί δυνητικά πιο ευφυές.
         
Βέβαια, το πρόβλημα που ίσως προκύψει από μια καθυστερημένη γονιμοποίηση είναι ότι αν αυτά τα γονίδια που ενισχύουν το μυαλό υπερβούν την απαραίτητη δοσολογία, τότε το παιδί θα έχει την προδιάθεση για αυτισμό, όπως τονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ Άλαν Πέισι.
         
Πηγή: BBC.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline