Εκτύπωση
Κατηγορία: Φάρμακο και Υγεία
Εμφανίσεις: 3487
Ένα νέο και πολυαναμενόμενο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα φαίνεται τελικά ότι διπλασιάζει την επιβίωση σε σύγκριση με τις συμβατικές θεραπείες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση όγκων.
        
Το νέο χάπι από την AstraZeneca (AZN.L), είναι ειδικά σχεδιασμένο για ασθενείς των οποίων η νόσος έχει επιδεινωθεί μετά τη θεραπεία, κέρδισε την έγκριση των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ, δίνοντας σημαντική ώθηση στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία.
         
Σύμφωνα με το Reuters, το Tagrisso, επίσης γνωστό ως AZD9291, είναι ένα από τα πολλά φάρμακα κατά του καρκίνου της AstraZeneca, που ευελπιστεί ότι θα «ανοικοδομήσει» τις πωλήσεις της, μετά τις απώλειες στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα παλαιότερα φάρμακα.
         
Εκτιμήσεις της επιχείρησης αναφέρουν ότι το φάρμακο εκτιμάται ότι θα μπορούσε τελικά να επιφέρει περί τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
         
Ωστόσο, αναλυτές του κλάδου είναι πιο «προσεκτικοί» όσον αφορά τις πωλήσεις στα επόμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για έσοδα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Thomson Reuters Cortellis.
         
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την άπαξ ημερησίως λήψη χαπιού για τη θεραπεία μιας υπο-ομάδας ασθενών με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα νωρίτερα από ό, τι ανέμεναν οι αναλυτές: Η επίσημη ημερομηνία λήψης της απόφασης αναμένονταν τον Φεβρουάριο του 2016.
         
Σε δύο κλινικές μελέτες, το 57% και το 61% των ασθενών παρουσίασαν πλήρη ή μερική μείωση του μεγέθους του όγκου τους, με τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες να είναι η διάρροια.
         
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline