Ένα νέο σκεύασμα της Johnson & Johnson που ονομάζεται Stelara μπορεί μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (νόσος του Crohn), με μία μόνο έγχυση στο μισό περίπου των ασθενών που χορηγήθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία.
    
Το Stelara είναι ένα φάρμακο που μπλοκάρει τη φλεγμονή και έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της ψωρίασης κατά πλάκας και της ψωριασικής αρθρίτιδας.
         
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, στη μελέτη οι 628 ασθενείς έλαβαν μία εφάπαξ έγχυση 130 mg Stelara, ή έγχυση των 6 mg ανά κιλό βάρους και εικονικό φάρμακο.
         
Μετά από έξι εβδομάδες, το 52% των ατόμων στην ομάδα που έλαβαν 130 mg και το 56% στην ομάδα των 6mg/kg εμφάνισαν κλινική ανταπόκριση κατά της νόσου Crohn.
         
Επιπλέον, το 31% της ομάδας των 130 mg του Stelara και στο 40% του βραχίονα της άλλης δοσολογίας, επιτευχθεί κλινική ύφεση στην 8η εβδομάδα μελέτης, έναντι του 20% όσων λάμβαναν εικονικό φάρμακο.
         
Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση του γαστρεντερικού σωλήνα που επηρεάζει περίπου 700.000 Αμερικανούς και 250.000 Ευρωπαίους. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν συχνή διάρροια, κοιλιακό πόνο, αιμορραγία από το ορθό, καθώς και αλλά συμπτώματα. Η αιτία της νόσου είναι άγνωστη.
        
Πηγή: Usnews.com
                
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline