Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιχειρηματικότητα και Υγεία
Εμφανίσεις: 2362
Μετά την υπογραφή, το Μάιο του 2015, Standstill Agreement με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών, ανατέθηκε σε διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, η εκπόνηση, από κοινού με το Management της Euromedica , ενός πενταετούς business plan, το οποίο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη λειτουργική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
         
Η διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι  της εταιρίας υλοποιούν το πλάνο λειτουργικής αναδιάρθρωσης, αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μειώνουν το κόστος λειτουργίας και βελτιώνουν τους δείκτες της εταιρίας.
         
Ήδη τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά και τα αποτελέσματα του α ΄εξαμήνου 2016 που πρόκειται να δημοσιευτούν, θα καταδείξουν σημαντική ποιοτική αλλαγή, καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία, τόσο της μητρικής εταιρίας, όσο και του ομίλου. Το ευρύ πανελλήνιο δίκτυο υπηρεσιών υγείας της Euromedica, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, είναι το μόνο που συνεχίζει να επεκτείνεται, υλοποιώντας αναπτυξιακά σχέδια νέων κλινικών και κέντρων αποκατάσταση (Αθήνα, Κέρκυρα, Καβάλα), που μόλις ολοκληρωθούν θα προσθέσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.
         
Οι προσπάθειες για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Αζερμπαϊτζάν κ.α.), το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα μας καθιστούν αισιόδοξους για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας μέσω διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
         
Επιπλέον, οι επαφές και οι καταρχήν συμφωνίες που κλείστηκαν στο πρόσφατο ταξίδι του Δ/ντος Συμβούλου, ο οποίος συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα, προστίθενται ενισχυτικά στις πρόσφατες εξελίξεις.
         
Από τις προτάσεις των τραπεζών, στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η μερική κεφαλαιοποίηση των δανείων, καταδεικνύεται η εμπιστοσύνη τους στη βιωσιμότητα και στο μέλλον της εταιρίας.  
         
Το Δ.Σ. της εταιρίας, το οποίο πιστεύει ακράδαντα στις  δυνατότητες, στη μοναδικότητα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ομίλου θα παρουσιάσει τις επεξεργασμένες θέσεις του στη συνάντηση της 13.7.2016.
         
Σε συνεργασία με τις τράπεζες και με τη στήριξη των εργαζομένων, των ιατρών συνεργατών και των προμηθευτών της και μετά την επικείμενη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, η εταιρία θα υλοποιήσει το συμφωνημένο πλάνο της λειτουργικής και κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, που θα εξασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του ομίλου, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline